Vlada ignoriše, bivši radnici MA daju nove rokove

Bivši radnici nekadašnje nacionalne avio kompanije Montenegro erlajnza (MA) koji su i danas blokirali saobraćajnicu ka podgoričkom aerodromu na sat, ponovo su pozvali ministra finansija Aleksandra Damjanovića, iako su njegov odgovor očekivali do danas, da im ih do utorka obavijesti u vezi rješenja za njihove neizmirene zarade. U suprotnom, proteste će preseliti pred Vladu.

Zbog nemogućnosti da stupe u kontakt s bilo kim iz Vlade, nakon sastanka u Ministarstvu kapitalnih investicije od prije mjesec, tražili su da se u njihovu problematiku uključi Savet sindikata Crne Gore.

-Pozivamo još jednom na razum, kako bismo što brže došli do dogovora – poručili su bivši radnici.

Bivša Vlada je, kako podsjećaju, donijela neuku odluku da posrnuloj kompaniji sa velikim kapacitetima i ogromnim doprinosom privredi zemlje, ne pomogne, već da krene od nule i pokrene novu kompaniju.

-Od nule da, ali ne i za nula eura, kako je pompezno najavljeno.Tako je mala država poput Crne Gore, dobila dvije nacionalne aviokompanije, jednu u stečaju, a drugu razvoju. Danas, godinu kasnije, imamo neokončan stečaj u staroj i velike dugove u novoj, kao i preko 200 bivših radnika stare kompanije koji su i dalje nezaposleni – kazali su na protestu.

izvor: PObjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor