Search
Close this search box.

Improvizacije na ivici kršenja Ustava

Uz objašnjenje da ga nisu uvjerili da mogu da formiraju stabilnu vladu, predsjednik države odbio predlog za Abazovićevog nasljednika.

Iako je rok istekao, stara većina dostavila Đukanoviću potpise za Lekića – prijeti prijevremenim predsjedničkim izborima

Duboka institucionalna i politička kriza dodatno je produbljena juče najavom partija stare parlamentarne većine da neće podržati predlog predsjednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini, što bi automatski značilo raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Đukanović je juče, dan po isteku ustavnog roka da predloži mandatara, objavio da “nije stekao utisak da postoji jasna većina koja bi bila u stanju da formira Vladu koja bi ponudila rješenja veoma teških problema na finansijskom, ekonomskom, pravnom, institucionalnom i političkom planu”.

Predložio je skraćenje mandata Skupštini, navodeći da je “to najoptimalnije rješenje u datoj političkoj situacji, i da je u najboljem interesu svih građana Crne Gore, jer se time otvara mogućnost organizovanja prijevremenih parlamentarnih izbora u što krađem roku, što će omogućiti izbor Vlade koja će djelovati u punom kapacitetu”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor