Search
Close this search box.

Smijenjen šef policije u Rožajama, ranije utvrđeno da je učinio teže povrede službene dužnosti

Ernest Redžović, načelnik Odeljenja bezbijednosti u Rožajama smijenjen je sa te funkcije odlukom direktora Uprave policije, Zorana Brđanina, a sa mjesta šefa kriminalističke službe, smijenjen je Sead Husović.

Ime doskorašnjeg načelnika OB Rožaje poznato je javnosti od ranije jer je njegov rad doveden u pitanje zbog postupanja u dva odvojena slučaja, tačnije u slučaju ubistva u tom gradu i u slučaju šverca narkotika.

Kako je ranije pisao portal PRESS, protiv Ernesta Redžovića i još nekoliko službenika rožajske policije podnijete su krivične prijave i zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a vezano za slučaj nestanka automobila Izeta Mujevica, a koje je prethodno policija privremeno oduzela radi provjera.

Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA početkom jula ove godine pozvala je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da reaguje povodom ovih navoda.

“S obzirom da je Unutrašnja kontrola policije utvrdila da postoji osnovana sumnja da je Ernest Redžović počinio teže povrede službene dužnosti, obaveza direktora Uprave policije Zorana Brđanina je da reaguje i da istog smijeni sa čela rožajske policije, odnosno sa mjesta odlučivanja, dok se ne okončaju krivični postupci koji su protiv njega pokrenuti u Osnovnom državnom tužilaštvu”, saopšteno je tada iz organizacije LUPA.

Iz te organizacije su dodali da posebno treba ispitati i slučaj zaplijene 120,7 kilograma marihuane kod sela Kajevići u junu prošle godine – kako se tih 120,7 kilograma marihuane pretvorilo u 10 kilograma marihuane, dok je ostatak tereta predstavljen kao djetelina u rožajskoj policiji.

“Potvrđeno je da je i zbog tog slučaja pokrenut postupak unutrašnje kontrole, koji bi uskoro trebao da bude okončan”, poručili su iz organizacije LUPA.

Nakon toga, istragom Unutrašnje kontrole policije – Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) utvrđeno postojanje osnovana sumnja da je načelnik rožajske policije Ernest Redžović počinio teže povrede službene dužnosti u dva odvojena slučaja.

Naime, dana 21. decembra 2021. godine ispred zgrade Osnovnog suda u centru Rožaja ubijeno je jedno lice iz vatrenog oruzja (Semir Murić).

Uprava policije objavila je krajem jula 2021. godine da su policajci u blizini državne granice, kod sela Kajevići u Rožajama pronašli i zaplijenili 120,7 kilograma marihuane.

“U vezi sa navodima da je 29.07.2021.godine u medijima objavljeno da je rožajska policija zaplijenila 120,7 kilograma marihuane kod sela Kajevići, a da se, prema podacima koje je dobila redakcija, tih 120,7 kilograma marihuane pretvorilo u 10 kilograma marihuane, dok je ostatak tereta predstavljen kao djetelina, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je formiralo predmet i sprovodi postupak unutrašnje kontrole”, piše u odgovoru koji je portal PRESS dobio iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Iz izvora bliskih rožajskoj policiji dnevni list “Dan” saznaje da će dužnost načelnika do imenovanja novog rukovodioca obavljati Budo Korać, komandir policije u Odjeljenju bezbijednosti, a mjesto šefa kriminalističke policije pokrivaće Edževit Nurković, koji obavlja poslove inspektora za opšti kriminalitet.

izvor: Adria

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor