Search
Close this search box.

Abazović poveo gotovo cijeli kabinet u SAD, dok njegova Vlada traži od građana da štede struju?!

Boravak dvije vladine delegacije u SAD, prema proračunima Pobjede, koštaće građane više desetina hiljada eura (avionske karte, reprezentacije, troškovi smještaja, dnevnice) i to upravo u vremenu kada ista vlada poziva građane da – štede struju. U prvoj delegaciji ima 11 članova, a u drugoj 15, s tim da je nekoliko imena isto u obje delegacije što je ipak previše za malu administraciju Vlade Crne Gore

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poveo je gotovo cijeli kabinet u desetodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama i to na dva događaja: konferenciju pod nazivom ,,Sloboda medija“ u Vašingtonu i na zasijedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Prema platformama koje su usvojene na prošloj sjednici Vlade, a koje objavljuje Pobjeda, Abazović je na konferenciji ,,Sloboda medija“, u organizaciji Transatlantske liderske mreže u Vašingtonu, poveo deset članova: savjetnike premijera za vanjsku politiku Đorda Radulovića, za pravna pitanja Ivana Šoća, protokol Jelenu Glomazić, medije Miloša Perišića, digitalne medije Radivoja Koprivicu.

U delegaciji su premijerova šefica kabineta Ana Rašović, zamjenik generalnog sekretara Vlade Ilir Harasani, saradnica u kabinetu Anđelija Otović, rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću Jovana Bojović i kamerman u toj službi Petar Prlja.

Na put u SAD od članova kabineta jedino nije otišao savjetnik za unutrašnju politiku i politički sistem Sergej Sekulović.

U platformi je objašnjena uloga pomenute organizacije i najavljeno uvodno obraćanje odlazećeg premijera, koje se, kako je izvijestila Pobjeda, nije ni desilo.

Paralelno sa tom platformom, Vlada Crne Gore je na prošloj sjednici usvojila i platformu o boravku državne delegacije na Generalnoj debati zasijedanja Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija.

Delegacija broji čak 15 članova i to su, osim premijera Dritana Abazovića, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, Dragana Šćepanović, otpravnica poslova pri Misiji u UN, Đorđe Radulović, Miloš Perišić, Ana Rašović, v.d. direktor za multilateralne poslove Radovan Bogojević, Vladimir Vučinić, šef Direktorata za NATO, Jelena Mitrović, šefica kabineta Krivokapića, Stanica Anđić, direktorica za UN, Maja Đurđić, prva sekretarka u kabinetu ministra vanjskih poslova, Jelena Leković i Srđan Orlandić.

Boravak dvije vladine delegacije u SAD, prema proračunima Pobjede, koštaće građane nekoliko desetina hiljada eura uključujući i troškove za avionske karte, reprezentacije, troškove smještaja, dnevnice i to upravo u vremenu kada ta ista vlada poziva građane da štede struju.

Tako su se u mjerama našle i bizarne preporuke da prostorije budu ogrijane najviše do 20 stepeni Celzijusa sa izuzetkom bolnica, ustanova socijalne zaštite, vrtića i škola, da se obezbijedi zamjena starih živinih svjetiljki novim LED svjetiljkama u zgradama koje koristi javni sektor, da se bojler pali samo kad je potrebno i da se za zagrijavanje vode koristi sunce.

Obmana kabineta: Platformom predviđen boravak 10 članova kabineta

Kabinet odlazećeg premijera obmanuo je javnost kada je ustvrdio da je netačna informacija u tekstu ND Vijesti „Abazović u Vašington poveo 10 saradnika“, da je predsjednik Vlade na „konferenciju „Sloboda medija“, u organizaciji Transatlantske liderske mreže (TLN) u Vašingtonu, poveo 10 saradnika“.

– Pomenutoj konferenciji, pored predsjednika Vlade Abazovića, prisustvovali su šefica kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović, savjetnik za vanjsku politiku Đorđe Radulović, savjetnik za medije Miloš Perišić i savjetnik za digitalne medije Radivoje Koprivica. To će značiti da je predsjednik Vlade na

ovu konferenciju poveo četiri, a ne 10 saradnika, kako je to danas objavljeno – tvrde iz kabineta.

Međutim, uvidom u platformu koju je usvojila Vlada, a koju objavljuje Pobjeda, poimenice je pobrojano deset članova njegovog kabineta koji idu na tu konferenciju.

izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor