Zorica Kovačević podnijela ostavku na mjesto predsjednice Opštine Danilovgrad

Njoj je po sili zakona, 11. maja ove godine, kada je napunila 66 godina, prestao radni odnos

Zorica Kovačević podnijela je juče ostavku na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad.

To je navedeno u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore iz Danilovgrada, u kojem stoji da je Kovačević podnijela ostavku na  održanom sastanku predsjednika SO Danilovgrad sa predsjednicima klubova odbornika.

Demokrate tvrde da je predsjednik kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu Duško Stijepović pozvao Kovačević, koja je funkcionerka DPS-a, da ode sa funkcije.

Njoj je po sili zakona, 11. maja ove godine, kada je napunila 66 godina, prestao radni odnos.

„Da se radi o predstavnici političkog subjekta koji nas je za 32 godine upravljanja Danilovgradom unaprijedio i pozlatio, možda bismo i progledali kroz prste. Ali pored svih otklona koje u posljednje vrijeme pokušava da napravi od loših poteza sopstvene partije, i pored svih struja i netrpeljivosti koje se svako malo pojavljuju u lokalnom odboru DPS-a, gospođa Kovačević je, ipak, paradigma za DPS u našem gradu. I kao perjanica politike koja nas je unazadila makar 50 godina, zaslužila je davno da ode. I to na izborima da ode. Na izborima koje su, upravo iz straha od naroda, zajedno i zakulisnim dogovorima sa novim koalicionim partnerima iz Ure i SNP-a, protivustavno, protivzakonito i protivpravno odložili“, kazao je Sitjepović.

Demokrate tvrde i da će sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine biti održana 4. jula.

„Zakazivanje ove sjednice za dan prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima potvrda je da i sama DPS većina stoji na stanovištu da su lokalni izbori nelegalno odloženi, te da će svaka odluka odbornika Skupštine opštine nakon isteka mandata odbornicima i Skupštini biti podložna preispitivanju i obaranju pred nadležnim sudovima. To je, između ostalog, ono što Demokrate tvrde otkako je nova nelegitimna parlamentarna većina ušla u ovu svojevrsnu avanturu bezakonja. Bilo kako bilo, DPS odlaže neodložno – ubjedljiv poraz na lokalnim izborima u Danilovgradu, kad god da budu, jer od njih ne mogu pobjeći. A svjesno bježe, jer znaju da nemaju sa čim izaći pred građane nakon 32 godine vlasti“, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

izvor: BeraneOnline

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor