Planirane rekonstrukcije objekata tri cetinjske škole

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović održao je u prostorijama Ministarstva sastanak sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem, direktorom Direkcije za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prijestonice Cetinje Vukom Latkovićem, sekretarkom Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Marijom Proročić, direktoricom OŠ “Lovćenski partizanski odred”, mr Petrom Ivanović, predstavnikom Savjeta roditelja ove škole Slavkom Jankovićam, na temu izgradnje fiskulturne sale za potrebe učenika pomenute škole.

IMG_0706.JPG
IMG_0706.JPG

Ministar Vojinović je istakao da je Ministarstvo prosvjete, prepoznalo problem nedostatka fiskulturne sale u ovoj školi nakon njene izgradnje 2004. godine, i u prethodnom periodu kontinuirano predlagalo gradnju sale kroz Kapitalni budžet.

Gradonačelnik Đurašković je naveo da će Prijestonica u narednom periodu uraditi sve kako bi se što prije riješio ovaj dugogodišnji problem. -Tako će se već ove godine ući u proces pripremanja dokumentacije za realizaciju projekta, dok početak izgradnje možemo očekivati u 2023. godini, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Takođe, sagovornici su se složili da je postojeći školski objekat u veoma lošem stanju, kao i da se njegova rekonstrukcija, planirana kroz program Energetske efikasnosti, koji se finansira iz kredita KfW banke, očekuje najranije za tri godine. Konstatovano je da je kroz pomenuti projekat planirana i rekonstrukcija objekta Gimnazije i Srednje likovne škole, te da je početak radova na ovim školama planiran istovremeno sa početkom rekonstrukcije zgrade OŠ “Lovćenski partizanski odred”.

Vojinović: “Imajući u vidu da je škola u izuzetno lošem stanju i pored činjenice da je relativno skorije građena, Ministarstvo prosvjete je u prethodnom periodu izgradilo ulazni plato ispred škole i rekonstruisalo dio fasade koja je bila u najlošijem stanju”, naglasio je ministar i dodao da će Ministarstvo prosvjete, zajedno sa stručnim službama Prijestonice Cetinje u narednom periodu uraditi sve kako bi se stvorili uslovi za početak izgradnje fiskulturne sale kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor