Upravni sud: Simonović nije diskriminisana, funkcija prestala penzionisanjem

Prestankom funkcije usled penzionisanja, sudija Vrhovnog suda Hasnija Simonović nije diskriminisana, stav je vijeća Upravnog suda, koje je odbilo njenu tužbu protiv Sudskog savjeta koji je odlučio o prestanku njene funkcije zbog sticanja uslova za starosnu penziju. Vijeće sudija Upravnog suda, koje su činile Ljiljana Šoškić kao predsjednica i Tatjana Krpović i Medina Mušović kao članovi, odbilo je njen zahtjev da se poništi osporena odluka i da se Sudski savjet obaveže da je vrati na funkciju sudije Vrhovnog suda.

Sud nije prihvatio prigovor da je tužilja diskriminisana u odnosu na ostale građane Crne Gore i u odnosu na službenike i namještenike u redovnim sudovima, budući da je tužilja bila funkcioner – sudija Vrhovnog suda i da se na istu, kako je to i navedeno, nije mogao primijeniti Zakon o radu i Zakon o državnim službenicima i namještenicima – navodi se u presudi.

Simonović nije željela da komentariše presudu Upravnog suda. „Danu“ je kazala da je ostala pri svom ranijem stavu da ne komentariše sudske presude.

Izvor:Dan

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor