Ulcinj i Sutomore dobijaju trgove, Budva šetalište

Prevaziđeni su problemi koji su usporili realizaciju projekta “Ulcinjska skela” tako da će građani Ulcinja dobiti novi moderan trg do kraja godine u podnožju Starog grada. Novi trg će dobiti i građani Sutomora, istanuto je tokom sastanka ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović sa predsjednikom Upravnog odbora JP za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore Blažom Rađenovićem i direktorom preduzeća Mladenom Mikijeljem.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, u fokusu sastanka bile su aktivnosti preduzeća koje su neophodne za unapređenje prostora u zoni morskog dobra.

“Do kraja godine očekuje se realizacija niza infrastrukturnih projekata u gotovo svim opštinama na primorju”, naglašavaju.

Kada je riječ o trgu u Sutomoru, u toku je finalna priprema dokumenacije za raspisivanje tendera za izbor izvođača.

“Ovaj projekat se realizuje u saradnji Vlade, Morskog dobra i Opštine Bar”, dodaju u Morskom dobru.

U saradnji sa Opštinom Budva biće raspisan i međunarodni konkurs za idejno rešenje novog šetališta u Budvi.

“Novaković-Đurović je pohvalila rad Javnog preduzeća i iskazala zadovoljstvo što će investicije koja su predstavljale višegodišnja obećanja, konačno biti realizovane”, navode.

Kako dodaju, na sastanku je konstatovano i da su finansijski rezultati preduzeća u ovoj godini iznad svih očekivanja.

“Trenutno stanje na računu Morskog dobra kod komercijalnih banaka iznosi cc devet miliona eura”, preciziraju u tom preduzeću.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Zorica Krsmanović, pomoćnik direktora Javnog preduzeća Nikola Rađenović i rukovodilac ekonomsko- finansijske službe Maša Vukić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor