Mandić: DF spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru i poštuje sve preuzete međunarodne obaveze

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je na presu da je svim predstavnicima stranaka parlamentarne većine poslao poziv da se 2. septembra nađu u Skupštini Crne Gore, neposredno prije početka sjednice Skupštine kako bi odgovorili narodnim željama i postigli politički sporazum kako bi uradili ono što narod očekuje.

„Mislimo da je potrebno formirati tehničku Vladu koja bi pripremila izbore. Izabrao sam današnji dan da uputim takav poziv prvenstveno želeći da skrenemo pažnju na ovaj datum. 30.08.2020. godine je Crna Gora osvojila slobodu i stala rame uz rame sa demokratskim državama Evrope. Mi smo bili poslednja zemlja posle rušenja Berlinskog zida koja je imala totalitarni i komunistički režim. Crna Gora je u prošlosti imala veliku i državnu tradiciju. Bila je poznata po svojoj slavnoj vojsci, bili smo vojnički narod, ali po pitanjima demokratije smo zaostajali“, kazao je Mandić.

Kako navodi, do 30. avgusta se nije vlast demokratski smijenila, a to treba da nam služi na ponos što smo mi generacija koja je to uradila.

„20 godina sam bio u prvim redovima borbe protiv autokratije i sistema koji je držao sve poluge vlasti do 30. avgusta. Ovaj dan danas je velika svečanost, nezavisno od svih nesporazuma koji su postojali u parlamentarnoj većini. Nas iz DF-a brine što smo jednu pobjedu koja je proistekla iz jednog velikog narodnog napora nismo uspjeli da održimo“, kazao je Mandić.

Uvjeren je da svi imaju želju da se političari dogovore, a Mandić tvrdi da DF i NSD zastupa da se vrate čistim izborima demokratije gdje će dominirati podrška građana.

„Postoje dva eksperimenta, a došao je trenutak da porazgovaramo bez vraćanja unazad. Moramo pronaći rješenje na zadovoljstvo svih građana Crne Gore. Oni su prihvatili pravilo da onaj koji pobijedi preuzima odgovornost za Crnu Goru“, podvukao je Mandić.

On ističe da je Demokratski front spreman da preuzme odgovornost za Crnu Goru i poštuje sve preuzete međunarodne obaveze.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor