U Subotici pronađeno mladunče lava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u jednom stanu u Subotici pronašli su mladunče afričkog lava.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podnijeli su krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv 44-godišnjaka koji se tereti za nedozvoljenu trgovinu i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Policija je prilikom pretresa stana 36-godišnjeg muškarca u Lazarevcu pronašla zmiju „piton regius“, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Sumnja se da je on u prethodnom periodu posjedovao i prodao mladunče afričkog lava 44-godišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor