U akciji SPO-a uhapšeni Veselin Veljović i Mujo Nikočević

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Veljović je saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) koje je sprovelo hapšenje. Kako nezvanično saznajemo, hapšenje Veljovića vezano je za predmet koji se odnosi na krijumčarenje cigareta. Osim Veljovića uhapšen je i Mujo Nikočević iz Podgorice. Policija traga za Aleksandrom i Nikolom Mrkićem. Oni se godinama dovode u vezu sa švercom cigareta, ali su te optužbe negirali.

             Foto:Dan

„Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, danas lišilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M.,koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje“, saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona – EUROPOL.

„Aktivnosti Specijalnog državnog tužilastva i policije u ovom predmetu ce se nastaviti i narednih dana“, poručio je Radonjić.

Kako je ranije jutros kazao Radonjić policija je izvršila pretres stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Veselin Veljović je bio na čelu Uprave policije u dva navrata – od 2007. do 2011. godine, a potom i od jula 2018. do decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Nakon što je u decembru 2020. napustio policiju, posao je našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, čiji je savjetnik za bezbjednost i odbranu bio do 20. maja ove godine.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor