Tri godine rekonstruišu 20 kilometara, kraj radova u novembru

Rekonstrukcija magistrale Rožaje – Špiljani koji nikako da se okonča, a izvođač radova je kompanija „Štrabag“ koja već tri godine ne završava započeti posao. Mještani su izgubili strpljenje i nadu da će skorije dobiti priliku da normalno funkcionišu. Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

“Autima ne možemo, odsječeni smo od svijeta i mislim da je krajnje vrijeme da se izađe u susret ovom narodu, jer nama ovaj put treba”, kaže Azem Dacić, mještanin sela Bać.

“Bilo je i problema i povrijeđenih koji su morali da idu i 60 kilometara okolo do bolnice”, navodi Ćako Murić, mještanin sela Bać.

Iz Vlade mještanima poručuju da još malo izdrže. Obavili su razgovor sa izvođačem radova i čvrsto odlučili .

“Da se ovi radovi što prije završe. Ako se dokaže krivica da izvođač nije odradio to što treba lično ću tražiti raskidanje ugovora. Svakodnevno smo u komunikaciji da izvođačem radova i sa Upravom za saobraćaj”, kazao je za TVCG ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović i poručuje da će do sredine novembra put biti završen.

Rekonstrukcija magistralnog puta Rožaje – Špiljani, dužine 20 kilometara, počeli 29. jula 2020. godine, a ugovoreni rok radova je bio dvije godine i probijan je više puta.

Izvođač radova je austrijska kompanija Strabag. Projekat finansira Vlada Crne Gore preko Uprave za saobraćaj iz sredstava obezbjeđenih iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ugovorena vrijednost radova je oko 19 miliona eura.

Izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor