Stanovnici bjelopoljskog naselja Lipnica vode nemaju zbog nelegalnih priključaka

Pumpna stanica posjeduje dvije pumpe,ali nadležni uvijek jednu drže u kvaru i poslednjih dana cijelo naselje nije imalo vodu. Stoga tražimo da se srede obje pumpe i riješi naš problem sa vodom koji godinama traje, kažu mještani LipnicaStanovnici bjelopoljskog naselja Lipnica kažu da već godinama imaju problem sa urednim vodosnabdijevnjem, odnosno da su više bez vode sa gradske vodovodne mreže nego što je imaju. Za tako stanje oni krive gradsko preduzeće Vodovod „Bistrica“.

–Pumpna stanica posjeduje dvije pumpe, od kojih samo jedna radi, a druga bi trebala da bude pripravna kada bi došlo do remonta ili eventualno kvara kako bi uvijek imali uredno vodosnabdijevanje. Nadležni uvijek jednu pumpu drže u kvaru i poslednjih dana cijelo naselje nije imalo vodu. Stoga tražimo da se srede obje pumpe i riješi naš problem sa vodom koji godinama traje – kažu mještani Lipnica.

Iz preduzeća Vodovoda Bistrica saopštili su da su tehničke ekipe izlaskom na teren ustanovile kvar na pumpnom postrojenju „Lipnica“, te da je uredno vodosnabdijevanje potrošača u ovom naselju počelo juče, nakon otklanjanja kvara na pumpi.

– D.O.O. Vodovod „Bistrica“ apeluje na potrošače koji se snabdijevaju vodom sa rezevoara „Lipnica“ da svojim odgovornim ponašanjem prekinu nelegalno korišćenje vode, usled čega dolazi do prekomjerne potrošnje i opterećenja pumpi na postrojenju, što dovodi do čestih kvarova. Iako u našem sistemu imamo još pet pumpnih stanica, ni sa jednom pumpom nemamo problem kao sa ovom u Lipnici – ističe Marko Bulatović, tehnički direktor bjelopoljskog Vodovoda.

Na drugim pumpnim postrojenjima nema problema

Marko Bulatović kaže da nemaju nikakvog problema sa ostalim pumpnim postrojenjim koja rade na savršen način i gdje potrošači izmiruju obaveze.

– Jedini problem je u Lipnici gdje ima 60 potrošača., ali uradićemo sve da stanje popravimo. Da su se pojedini priključili nelegalno na postrojenje govori podatak da za troškove struje na pumpnoj stnici u Lipnici plaćamo višestruko veći iznos nego na drugim pumpnim stanicama. Stoga apelujemo na građane da svaki nelegalni priključak prijave, kako bi Vodovod u saradnji sa Komunalnom policijom ukinuo te priključke i trajno riješili problem vodosnabdijevanja – poručuje Bulatović.

Bulatović dodaje da je jedino rešenje da se svi nelegalni potrošači, kojih je znatan broj, legalno priključe na vodovodnu mrežu.

– Napravili su priključke, sve provukli ispod šupa, štala ili drugih objekata i koriste vodu,a ne plaćaju ju je i to traje godinam,a. Na drugoj strani u podređenom položaju su potrošači koji uredno izmiruju svoje račune za utrošenu vodu. Krenuli smo u akciju da sve dovedemo u red. Nekoliko ekipa već je na terenu. Naši službenici sa urednom identifikacijom dolazeći do određenih kuća u naselju Lipnica, gdje postoji osnovana sumnja da je izvršen nelegalni priključak, imaju grdnih neprilika. To nećemo dozvoliti i sve one koji budu na nelegalan način priključeni procesuiraćemo nadležnim sudskim instancama – ističu iz Vodovoda.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor