Posebna jedinica bila je u Budvi, zašto nije angažovana?

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Goran Jokić rukovodio je akcijom na Cetinju, nakon dojave da je u naselju Medovina došlo do pucnjave i da je više osoba ubijeno, ali ni on ni njegovi saradnici, tvrdi više sagovornika Pobjede iz Uprave policije, nijesu shvatili razmjere ove krizne situacije i da se radi o pomahnitalom, dobro naoružanom masovnom ubici, već su vjerovali da je riječ o talačkoj krizi koju treba riješiti pregovorima?!

Sagovornici Pobjede, logično, insistiraju na anonimnosti, kako se ne bi našli na udaru menadžmenta, a odlučili su da progovore i sa javnošću podijele informacije koje imaju, ogorčeni policijskim saopštenjima i izjavama policijskih funkcionera o odgovoru na tragediju na Cetinju. Masovni ubica, u stanju potpunog psihičkog rastrojstva, počeo je 12. avgusta popodne krvavi pohod po svom komšiluku, sa namjerom da ih sve pobije. Ubio je 10 osoba, među kojima i dvoje djece – dječake od osam i 11 godina, a ranio šest, od kojih jednog policajca.

Menadžment policije danima obmanjuje javnost o policijskoj akciji u Medovini, falsifikujući podatke od toga kada im je stigla prijava o pucnjavi, do podataka da li je, kada i kako angažovana Protivteroristička jedinica, ko je rukovodio akcijom… Ogorčeni Cetinjani, nakon niza dezinformacija kojima je menadžment policije zasuo javnost, počeli su da se obraćaju medijima, kako bi prenijeli istinu o dešavanjima u Medovini tog popodneva, 12. avgusta.

Pobjedi se, iz istih razloga, obratilo i nekoliko službenika Uprave policije koji su, zahtijevajući anonimnost, ispričali da je sve bilo konfuzno i neorganizovano. Kažu da su prve informacije sa Cetinja koje su im prenijeli šefovi bile da je došlo do pucnjave zbog političkih obračuna, čak i da je ubijen jedan sveštenik Crkve Srbije…

– Atmosfera je bila kao da je počeo građanski rat. Samo su se smjenjivale različite i kontradiktorne informacije – pričaju oni.

Kada su se šefovi malo konsolidovali i kada je potvrđeno „da iz nepoznatih razloga mještanin puca po komšiluku“ naredba je, kažu, bila da se samo obezbijedi mjesto događaja i da se ne preduzimaju nikakve aktivnosti dok ne dođe pregovarač.

– Posebna jedinica policije od početka ljetne turističke sezone stacionarana je u Budvi na ispomoć i nije nam bilo jasno zašto se ti momci ne pozivaju da dođu na Cetinje da pomognu kolegama, jer su u prijestonici bili policajci i inspektori potpuno neobučeni za postupanje u kriznim situacijama – ističu naši sagovornici.

Kategorični su da je ekipa Posebne jedinice iz Budve do Cetinja mogla stići za 15 minuta.

– Međutim, to je bilo totalno rasulo u lancu komande. Bez obzira na naredbu da ništa ne preduzimaju, policajci su morali otvoriti vatru, jer su se i sami našli na meti napadača – dodaju oni.

Tvrde da je Posebna jedinica policije komandu da krene iz Budve dobila tek u 16.15 sati?!

– A tada je sve već bilo gotovo – zaključuju oni i naglašavaju da neko mora da odgovara zašto ova jedinica nije pokrenuta odmah.

izvor: pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor