Ibrahimović potpisao koncesiju firmi koju tužilaštvo goni zbog nelegalnog poslovanja

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović potpisao je krajem jula Odluku o izboru najpovoljnije ponude na javnom oglasu za dodjelu Ugovora o koncesiji za eksproprijaciju građevinskog kamena na ležištu “Ristova ponta” u Opštini Ulcinj.
Radi se o tenderu na kojem je pobijedila ulcinjska kompanija “Sport Billy”, koja je u vlasništvu Slobodana Vukčevića, Zorana Grdića i Kabilja Stankovića, koji je ujedno i izvršni direktor.

Prema podacima portala PRESS, protiv kompanije “Sport Billy” i njenog izvršnog direktora podnijeta je krivična prijava zbog višegodišnje nezakonite eksploatacije šljunka i kamena.

Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj dana 27. decembra 2021. godine podnijelo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv pravnog lica DOO “Sport Billy” i odgovornog lica – izvršnog direktora, zbog krivičnog djela nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja iz čl. 266 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

“Djelo je izvršeno na način što su prijavljeni, nakon što im je istekla koncesija, u periodu od 21. februara 2016. godine, pa na dalje, nastavili obavljati privrednu djelatnost eksploatacije kamena i šljunka, bez koncesionog ugovora sa nadležnim Ministarstvom, a sve na lokalitetu Zoganje, u mjestu Ristova Ponta”, piše, između ostalog, u krivičnoj prijavi.

izvor.adria tv

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor