Poreska uprava im nije vratila 7,8 miliona, KAP u četvrtak otpušta 300 zaposlenih i prekida proizvodnju! Radnici danas blokiraju put ka Aerodromu!

Izvršni direktor Uniproma Veselin Pejović odlučio je da od 1. septembra raskine poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih i prekine proizvodnju u pogonima KAP-a!

Na takav potez odlučio se zbog „nemogućnosti da dalje organizuje proizvodnju i izmiruje obaveze, prema dobavljačima, partnerima u pogledu roka, kvaliteta i količina i isplate zarada koje ostvaruju radnici“.

Otpuštanje radnika i prekid proizvodnje „direktna je posljedica što Poreska uprava neće da nam vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona eura, odlukom direktora PU i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike“, objašnjava Pejović i dodaje da su te adrese više puta upozoravali kako je posrijedi njihov novac, bez kojega je ugrožena likvidnost poslovanja firme i egzistencija oko 1000 radnika!

Veselin Pejović vjeruje da je na djelu namjerno nanošenje štete njegovoj kompaniji. Zato će protiv odgovornih službenika PU podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema saznanjima Antene M, nezadovoljni radnici danas će u znak protesta blokirati magistralni put prema Aerodromu Podgorica, u blizini KAP-a.

Pejović podsjeća da je o ponašanju PU i njenog čelnika Rada Miloševića izvještavao nadležna ministarstva i premijera, ali da to nije imalo efekta.

izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor