Panaotović: Manjinjska vlada na čelu sa Ibrahimovićem bi bila DPS vlada u punom sjaju

Ideja da ključnu ulogu u formiranju nove vlade preuzmu Bošnjačka stranka i Ervin Ibrahimović, kao most između različitih opcija, jeftin je trik za naivne, kojih je sve manje, jer su Ibrahimović i BS uvijek bili i sada su most koji vodi ka Demokratskoj partiji socijalista i nigdje drugo, saopštio je danas sociolog Bojan Panaotović.

“Ideja koju su lansirali određeni zapadni centri moći a koja se lijepo primila u dijelu crnogorske javnosti, a čija je srž da se iz vlade eliminišu građanske, kosmopolitske i snage koje se zalažu za dobre odnose sa Srbijom, a da je čine srbofobi, oni koji se zalažu za trpanje popova na traktore, vraćanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti na prvobitnu verziju… imaju osnovnu ideju vodilju da se istorijsko klatno vrati unazad, da se prodube podjele, da birački spiskovi ostanu neuređeni na način da DPS-u daju golemo preimućstvo prije izbora i da se borba protiv kriminala i korupcije umrtvi i svede na eventualne sporadične akcije kojim bi se zamazivale oči javnosti”, navodi Panaotović.

Kako ističe, BS je filijala DPS-a.

“Koja na prvom mjestu ima u vidu očuvanje starog poretka i stečenih privilegija a ne interese sopstvenog naroda. Da nije tako osim stalne vike i buke oko srpskog sveta i (opravdanih) osuđivanja zločina u Srebrenici, upitali bi nekada i šefa DPS-a o aktivnom učešću u „velikosrpskoj politici” devedesetih, direktnoj i najdubljoj saradnji sa Slobodanom Miloševićem do kraja devedesetih, nezaključenim slučajevima deportacija i nestanka Muslimana”, dodaje sociolog.

Tako da je, kaže, svima jasno da je Ibrahimović na čelu manjinske vlade Milo na čelu vlade i da počinje novih 30 godina samoće nakon dvije godine istorijskog predaha i „iskliznuća” iz dobro trasiranih šina.

“Možemo dosta toga prigovoriti Bečiću, Bogdanoviću i Koprivici, ali ne i to da su politički neiskusni i neinteligentni. Nesumnjivo im je jasno da je manjinska vlada na čelu sa BS zapravo DPS vlada i da bi njihova podrška ili učešće u istoj značilo žestoki pad rejtinga i rasulo birača DCG koji će začas posla naći svoju opciju u Evropi sad, SNP-u, Milačiću, Daniloviću ili DF-u. Na DCG je ključ, hoće li se opredijeliti za neku od opcija koje vode ka slobodi (uključiv i nove izbore) ili vraćaju društvo u tamu DPS vladavine”, zaključio je Panaotović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor