Ponovo se broje glasovi za predsjednika Republike Srpske

Opozicija u RS danima traži da se ponovi brojanje glasova i da je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić, pobjednica izbora

Na hitnoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine donesena je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika RS zbog „neregularnosti i matematičkih nelogičnosti“, saopštili su iz CIK-a.

-CIK je jutros održao kolegijum na kojem su razmotrene primjedbe i prigovore na tog izbornog procesa u RS za predsjednika i potpredsjednika RS. Imali smo materijalne dokaze i video materijale gdje je neupitno taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIk je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distrikutu za predsjednika RS- kazao je predsjednik CIK-a Suad Arnautović.

Podsjetimo, opozicija u RS danima traži da se ponovi brojanje glasova i da je njihova kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić, pobjednica izbora.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor