Search
Close this search box.

Održana radionica za pripadnike RE populacije u Beranama

U okviru projekta ,, Aktivnim mjerama za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u opštini Berane,, koji finansira Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava održana je radionica za pripadnike RE populacije, saopšteno je iz NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana.

Radionicu je održao direktor Centra za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, Petar Pajković.

“Učesnici radionice imali su priliku da se upoznaju sa osnovnim pravilima i procedurama prilikom ostvarivanja na prava iz socijalne i dječje zaštite”, navodi se u saopštenju.

Foto: NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana
Foto: NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana

Tom prilikom, u okviru ovog projekta učesnicima radionice su podijeljeni i priručnici urađeni posebno za oblast socijalne zaštite koji su dio aktivnosti u okviru ovog projekta.

“Ucesnici su imali priliku da iznesu svoje probleme, vidjenja rjesavanje problema, prepreke sa kojima se susrecu u vezi administracije, vadjenja dokume ata u zemljama porijekla i sl”, dodaje se u saopštenju.

Izvršni direktor NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana”, Sultan Beća iskazao je zahvalnost Pajkoviću na spremnosti da i na ovaj način doprinese socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor