Održan sastanak povodom gradjevinskog otpada kod Osnovne škole Dušan Korać

Povodom velikog gradjevinskog otpada koji se nalazi u naselju Pruška kod Osnovne škole Dušan Korač, danas je održan sastanak, koji je inicirao Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje.

Na sastanku su prisustvovali pored Izvodjača i Podizvodjača objekta Osnovne škole Dušan Korać i Sekretar sekretarijata za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje Muzafer Badžić, Sekretar sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović, predstavnik bjelopoljske komunalne policij, kao i predstavnici NVO,,Euromost“ i Sportskog ribolovnog društva,,Sinjavac“.

Na sastanku je dogovoreno, da investitor zatraži od Agencije za zaštitu životne sredine saglasnost za izmjenu njihovog plana za upravljanje  nastalim gradjevinskim otpadom,od strane proizvodjača otpada, a shodno Zakonu o upravljanju otpadom i državnim planom o upravljanju otpadom.

Dogovoreno je, da do dobijanja saglasnosti, otpad se uskladišti na odredjenu lokaciju kod podizvodjača, koju će kontrolisati Sekretarijat za inspekcijske poslove, zajedno sa bjelopoljskom komunalnom policijom, a sve shodno Zakonu o upravljanju otpadom.

Svi učesnici ovog sastanka su jednoglasni, da se ispoštuju sve zakonske obaveze u cilju zaštite životne sredine i zdravlja gradjana.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor