Penzioneri plac uknjižili na sebe

Prije nekoliko dana iz udruženja su ponovili zahtjeve, a odgovore će čekati do maja, kada će zakazati sjednicu Upravnog odbora i odlučiti šta dalje, ali od gradnje zgrade neće odustatiRukovodstvo Udruženja penzionera Podgorice razgovaralo je sa Dritanom Abazovićem, predsjednikom Vlade o detaljima izgradnje četvrte penzionerske zgrade na Starom aerodromu. Izgradnja još nije počela jer nije zatvorena finansijska konstrukcija. Sa Abazovićem su dogovorili da ponove sve zahtjeve, što su i uradili prije nekoliko dana. – Predsjednik udruženja razgovarao je sa Dritanom Abazoviće i dogovorili su se da obnovimo sve zahtjeve. Mi smo to uradili prije nekoliko dana. Poslali smo zahtjeve Vladi, premijeru, potpredsjedniku Vlade, direktoru Fonda PIO. Povratnih informacija nije bilo – kaže Puniša Stanišić, koordinator za stambenu gradnju.

Stanišić kaže da će do maja čekati odgovore od nadležnih, i za to vrijeme neće tražiti sufinansijera, a o daljim koracima će odlučiti na upravnom odboru. On je istakao i da im je 25. maja 2021. godine nedostajalo 493.380 eura za gradnju, ali zbog poskupljenja materijala poslije godinu dana radovi su poskupili i sada im fali 765.401 eura.

O svemu ovome oglušila se i tadašnja Vlada Zdravka Krivokapića, ali i ova sada Dritana Abazovića. Pisali smo pisma i prvom premijeru i drugom, i direktoru Fonda PIO, Savezu udruženja penzionera, nijesu nas udostaojili da odgovore. Skupština Crne Gore je 3. juna 2022. godine na Odboru za finansije, ekonomiju i budžet sa sedam glasova za donijela zaključak da pozivaju Vladu da sredtav iz tekuće budžetske rezerve ili potencijalno sredstava sa drugih pozicija u okviru budžeta države opredijeli za finansijsku podršku izgradnje stambene zgrade za penzionere u Podgorici. Niko nije reagovaro na ovo. Stručna služba vršila je predračun radova na 25. maj 2022. godine i utvrdila da nam fali 765.401 eura – kaže Stanišić.

Stanišić ističe da su plac za gradnju zgrade dobili od Glavnog grada i da su ga uknjižili na udruženje.

– Lokaciju imamo, projekti gotovi, na njih je državni arhitekta dao saglasnost. Glavni grad je dao besplatno lokaciju, oslobodio nas plaćanja komunalija i dali sredstva za uređenje terena. Mi ne smijemo raspisati tender za izvođača radova kada nemamo orjentaciono zaokruženu finansijsku konsrukciju – ističe Stanišić.

izvor: DAN
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor