Medojević: Balans između Crnogoraca i Srba temelj opstanka države

Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore, kazao je Medojević.

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ/ - FOTO: FEJSBUK
NEBOJŠA MEDOJEVIĆ/ – FOTO: FEJSBUK

 

Crna Gora ne može opstati kao država ako je anticrnogorska – to je je bila 90-te, ali ne može opstati kao država, ako je antisrpska. Crna Gora mora da nađe balans. Ona mora biti i crnogorska i srpska, ali ne na štetu ni Bošnjaka, ni Albanaca Muslimana i Hrvata. Taj balans između crnogorskih Crnogoraca i crnogorskih Srba je temelj opstanka države! – kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

– Srbi i srpstvo su u temeljima naše države i u kulturnom i duhovnom identitetu svakog pravoslavca. Kao i Crnogorci i crnogorstvo! To su dva dijela iste duhovne, kulturne, civilizacijske cjeline! Jedni druge ne možemo pobjediti ni uništiti niti eliminisati iz Crne Gore. – kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, jedino racionalno i održivo riješenje je istovremeno i najlakše – „da sjednemo i da se dogovorimo o zajedničkom životu i međusobnim odnosima uvažavanja, poštovanja, tolerancije i ujedinimo oko interesa naših porodica, naše djece, njihove budućnosti i obnavljamo skupa porušenu i opljačkanu državu Crnu Goru.“

Svi pokušaji asimilacije, diskriminacije, segregacije, progona i eliminacije Srba i srpstva iz Crne Gore vode zemlju u nestabilnost, sukobe i nestajanje Crne Gore, zaključio je Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor