Čokoviću četiri godine zatvora zbog prodaje „ksalola“ maloljetnici

Bjelopoljac Vehbo Čoković osuđen je danas na četiri godine zatvora u bjelopoljskom Višem sudu, zbog prodaje „ksalola“ sada pokojnoj maloljetnoj A. V. iz Cetinja

     Čokovića sprovode na suđenje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Čoković je u tom sudu odgovarao zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Vlasnik diskoteke „Herc“ optužen je da je u periodu od 20. do 24. juna pretprošle godine maloljetnici neovlašćeno prodao „ksalol“.

Prema optužnici maloljetnici je prodao tri table „ksalola“, koje sadrže po 15 tableta, od kojih jednu tablu za osam eura, a druge dvije za neutvrđeni iznos novca.

Drogu su službenici bjelopoljske policije pronašli 24. aprila 2021. prilikom vršenja uviđaja, u kući Ramiza Čokovića, brata okrivljenog, u čijoj je kući A. V. stanovala, i pronašli ostatke dva dijela tabli od prodatih tableta „ksalol“.

Vehbo Čoković je uhapšen maju 2022. nakon što je bjelopoljsko Više tužilaštvo u martu te godine naložilo ekshumaciju tijela Cetinjanke koja je preminula u bolnici, nakon osam mjeseci liječenja od, kako se sumnja, predoziranja drogom.

Njena drugarica Anđela Vesković je kazala pred tužiocima da je Čoković tablete predao u apartmanu svoje diskoteke „Herc“ i da mu je Cetinjanka za to platila osam eura.

Veskovićeva i pokojna A. V. prije smrti Cetinjanke radile su u istom ugostiteljskom objektu.

Prema pročitanom iskazu, svjedokinja je tužiocu ispričala da je Čoković i ranije prodavao te i druge tablete.

Tada je tvrdila i da je Čoković, nakon što je A. V. smještena u Klinički centar, zaustavio u Podgorici i prijetio smrću njenom dvogodišnjem djetetu, tražeći da ne svjedoči protiv njega.

Navodno, tada joj je i rekao da „ima ljude za to“, ali i da je od majke sada pokojne tinejdžerke tražio da ne svjedoči protiv njega.

 

Izvor:Vijesti,Jadranka Ćetković

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor