Šefovi policije Knežević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Uhapšeni šefovi policije Darko Knežević i Dalibor Živković pušteni su nakon saslušanja kod istražnog sudije da se brane sa slobode.

Istražni sudija je, kako saznaje portal Dan,  prihvatio predlog advokata  i odredio im mjeru zabrane sastajanja sa određenim licima. Na tu odluku tužilaštvo se nije bunilo.

Podsjećamo, Specijalno policijsko odjeljenje je juče, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsilo  šefa uniformisane podgoričke policije Darka Kneževića i komandira u Odjeljenju bezbjednosti Podgorica Dalibora Živkovića.

Oni se sumnjiče zbog odvojenih slučajeva kada su bez potrebne procedure vraćeni pištolji koje je policija pronašla pretresom dva lica u Podgorici.

Advokat Dalibor Kavarić, Živkovićev branilac ocijenio je za portal Dan da je sudija za istragu pravilno i zakonito postupio odlukom ne prihvati predlog SDT- a za određivanje pritvora u ovom slučaju.

– Utvrđeno je da ne postoje zakonski uslovi ni potreba da se moj branjenik izlaže mjeri pritvora i da mu se ugrožava ličnost i sloboda. Nemam ništa protiv kao ni on da se suočimo sa dokazima koje prezentuje tužilaštvo i objasnimo njegovu ulogu u događaj- kazao je Kavarić.

Naglasio je da Živković izričito negira krivicu, odnosno fizičku i hijerarhijsku mogućnost da bilo kome naloži nezakonitu radnju, odnosno da u ovom slučaju nije ni mogao da izdaje naređenja za koja se tereti.

Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišilo slobode policijske službenike D.K. i D.Ž, zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i sprovelo ih državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih-  kazao je juče u izjavi za portal Dan tužilac Vukas Radonjić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor