Tradicionalna Međunarodna 24. Limska regata od 2. do 4. juna

Tradicionalna Međunarodna 24. Limske regata održaće se od 2. do 4. juna 2023. godine. Regata će krenuti sa Plavskog jezera, prolazeći kroz gradove Andrijevicu, Berane, Bijelo Polje i Prijepolje, nudeći uzbudljivo iskustvo svim učesnicima i gledaocima.

Regata Limske rijeke je jedan od najvažnijih događaja u regionu i privlači mnoge ljubitelje avanture, ali i turiste, koji žele da uživaju u prirodnom bogatstvu ovog kraja. Regata je prilika da se doživi jedinstvena prirodna ljepota i da se upoznaju kulture i običaji ljudi koji žive u ovom kraju.

Regata se održava svake godine i ima dugu istoriju, koja seže sve do 1999. godine. Njen glavni cilj je promocija rijeke Lim, koja predstavlja prirodni resurs od velikog značaja za sve gradove i regije kroz koje protiče.

Regata takođe promoviše sportove na vodi, poput splavarenja, kanuinga i raftinga, koji su veoma popularni u ovom dijelu svijeta.

Ovogodišnja regata će početi 2. juna, kada će učesnici krenuti sa splavova Plavskog jezera. Prvog dana, regata će prolaziti kroz Andrijevicu i Berane, a drugog dana kroz Bijelo Polje i Prijepolje. Posljednjeg dana regate, 4. juna, biće održano svečano proglašenje pobjednika, a učesnici će imati priliku da uživaju u zabavi i muzici.

Specifičnost same manifestacije je što organizatori dolaze iz gradova kroz koje protiče Lim, iz Crne Gore i Srbije, što daje primjer dobre međudržavne i prekogranične saradnje.

Pozivaju se svi zainteresovani rafteri i rafting klubovi da u što većem broju budu učesnici same regate, stave na raspolaganje svoje čamce i učine ovaj događaj nezaboravnim.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor