Boris Raonić ponovo izabran za generalnog direktora

Članovi Savjeta RTCG na današnjoj sjednici odlučili su da ponovo razmatraju koga će od prijavljenih kandidata na starom konkursu iz 2021. imenovati za generalnog direktora. Nakona toga ponovo je za generalnog direktora izabran Boris Raonić.

Članovi su birali između četiri kandidata: Borisa Raonića, Nikole Markovića, Milutina Stijepovića i Srđana Čovića.

Članica Savjeta RTCG Marijana Camović Veličković napustila je sjednicu, negodujući što je Raonić uvršen na listu kandidata kao i drugi, javlja portal RTCG.

Na održanoj sjednici Savjeta Radio televizije Crne Gore na kojoj se raspravljalo i izjašnjavanju o imenovanju generalnog direktora RTCG nakon pravosnažne presude Višeg suda, koji je proglasio nezakonitom odluku o imenovanju Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG..

Članovi savjeta RTCG glasali su na postavljeno pitanje u formi predloga predsjednika Savjeta Veselina Drljevića „da li ste za poništenje konkursa za izbor generalnog direktora raspisanog 17.juna 2021. godine, koji je rezultirao izborom Borisa Raonića za generalnog direktora“.

Tri člana Savjeta glasala su za, tri protiv, dok je jedan bio uzdržan.

Zatim se glasalo za predlog o tome da se postupak izbora generalnog direktora vrati na prethodni korak odnosno na konkurs iz 2021. godine.

Protiv ovog predloga je bila Marijana Camović Veličković potpredsjednica Savjeta , uzdržana je bila Milica Špajak, dok je pet članova Savjeta glasalo da se generalni direktor bira iz redova kandidata iz 2021.

Sjednici je prisustvovalo sedam članova Savjeta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor