Bijelo Polje: U naselju Babića brijeg umjesto sa gradskog vodovoda, vodu piju iz bidona

Dio mještana Vučedolske ulice, u naselju Babića brijeg, organizovali su preksinoć prostet kako bi, kako su saopštili, uticali na nadležne da im obezbijede uredno vodosnadbijevanje. Tvrde da su par njihovih komšija, bez znanja ostalih mještana, iskopali kanal i počeli sebi da dovode vodu, pa sumnjaju da se sve radi pod patronatom lokalne uprave.

    MJEŠTANI BABIĆA BRIJEGA NA PROTESTU  / MILOVAN NOVOVIĆ

Profesor Novo Vuković, čija kuća se nalazi na preko 700 metara nadmorske visine, u blizini repetitora, a koji je u privatnoj režiji sebi doveo vodu iz četiri kilometra udaljenog sela Lopare, navodi da je posrijedi klasična diskriminacija desetak domaćina iz ovog kraja, koji decenijama nikako ne uspijevaju da sebi obezbijede vodu iz gradskog vodovoda.

Prije nešto više od deset dana počelo je kopanje kanala uz ovu našu ulicu. Tom prilikom je oštećena ulica, i mi nekoliko dana zbog toga nijesmo uspijevali da dođemo do svojih kuća. Preporučili su nam da idemo zaobilaznim putevima što nas je još više uvrijedilo i razočaralo. Sve smo prijavili Komunalnoj inspekciji koja je izašla na lice mjesta i kazala nam da ta dva lica imaju projekat i imaju pravo da rade, a da sve finansira Opština – kaže Vuković.

Mještani pojašnjavaju da je na vrhu postavljen bazen u koji će pumpama dovesti vodu i to samo za dvije porodice njihovih komšija.

Mi ne želimo da se dijelimo, ali nas desetak koji smo pravoslavci i čije su kuće sa lijeve strane uz ulicu, nemamo vodu. Hoćemo ista prava za sve mještane, kako za nas koji ovdje živimo, tako i za te dvije porodice muslimanske vjere, koji su kasnije se ovdje doselili. Tu je i zemljište kompanije „Franca“ gdje je inače i izgrađen bazen. Molimo opštinu da nas ne dijele. I mi treba da pijemo vodu i kupamo se kao sav ostali normalan svijet. Treba da iznađemo način da svi podjednako imamo vodu – priča Vuković, dodajući da Mjesna zajednica odavno ne funkcioniše i nema nikakve ingerencije.

Predsjednik MZ Miro Čović mi je rekao da ga ovim povodom nijesu konsultovali, isto kao što ni mene prije njega, dok sam bio na čelu, nijesu pitali nizašta. Opština, inače ne da ništa za ovo područje – naglasio je Vuković.

Predsjednik MZ Miro Čović mi je rekao da ga ovim povodom nijesu konsultovali, isto kao što ni mene prije njega, dok sam bio na čelu, nijesu pitali nizašta. Opština, inače ne da ništa za ovo područje – naglasio je Vuković.

Mještani poručuju da će ukoliko se nešto ne preduzme, upotrijebiti radikalne mjere za ostvarivanje svojih prava. Kažu da je iskopan potpuno novi vod, a ne da je riječ o, kako Opština tvrdi, sanaciji postojećeg koji je navodno oštećen.

Nadam se da će se ovaj problem ubrzo riješiti. Ne tražimo mnogo, osim da svi imamo ista prava i da ovim povodom razgovaramo sa opštinskim čelnicima – kazao je Vuković u ime mještana Babića Brijega.

V.d sekretara Sekretarijata za izgradnju Mensur Hajdarpašić je kazao za „Dan“ da im se zahtjevom obratio predsjednik MZ Babića Brijeg Miro Čović. On je zahtjevu tražio pomoć u građevinskom materijalu.

Naša stručna komisija obišla je lokaciju na Babića Brijegu i ustanovila da je usled elementarnih nepogoda neophodno izvršiti sanaciju vodovodne mreže koja je pokidana u dužini do 500 metara. Opredijelili smo pomoć u građevinskom materijalu i odobrena sredstva od 1.000 eura za građevinske radove. Ostale radove i priključak na vodovodnu mrežu su mještani radili u sopstvenoj režiji – kazao je Hajdarpašić.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor