Milatović: Sjednica GO nije zakazana na principima etike i zajedništva

Novoizabrani predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Evrope sad Jakov Milatović kaže da jučerašnja sjednica GO te stranke nije sazvana ni na etičkom, ni na principu zajedništva.

Milatović je novinarima u Tivtu saopštio da se Crna Gora nalazi u procesu demokratizacije društva, i podsjetio je na, kako je saopštio pobjedu iz avgusta 2020. godine, izbore u Podgorici u oktobru prošle godine, i pobjedu na predsjedničkim izborima 2.aprila.

“Mislim da nije ključno pitanje nastupa na izborima, ja bih više naveo način na koji je došlo do zakazivanje jučerašnje sjednice Glavnog odbora. To nije urađeno ni na etički, ni na način zajedništva. Mislim da vam taj odgovor dovoljno govori o mom stavu”, kazao je Milatović.

On je kazao da je pobjeda na predsjedničkim izborima 2. aprila prebrzo ispuštena.

Milatović je saopštio da će kao predsjednik Crne Gore uvijek slati i poruke etike i jedinstva i zajedništva.

Kazao i da se u Crnoj Gori mora prestati razmišljati u usko-partijskim interesima.

“Prosperitet Crne Gore dolazi snažnim moralnim načelima i zajedništvom i to su poruke na kojima sam ja dobio podršku 60 odsto građana i od kojih ja odustati neću. U narednom priodu politički proces će sigurno biti dinamičan i mislim da smo prebrzo ispustili pobjedu od 2. aprila”, poručio je Milatović.

Govoreći o pozivu dijela partija vlasti da po stupanju na funkciju povuče Ukaz o predsjednika Mila Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini, Milatović kaže:

“Čini mi se da neodlučivanje Ustavnog suda u odnosu na Ukaz otvara mogućnost različitih stvari. Koliko ja razumijem, bilo bi logično da se Ustavni sud prvo izjasni o izmjenama i dopunama zakona o predsjedniku, ograđujem se, ali koliko rzumijem, pravna javnost je taj akt već percipirala kao neustavan, tako da ja pretpostavljam da će odluka Ustavnog suda biti takva”, naveo je Miltović.

Poručuje i da se neće ponašati na način kako se, kaže on ponašao Đukanović, te da će uvažavati sve institucije, prije svega Skupštinu.

“Ako Skupština odluči da strati sebi mandat, ja ću se u odnosu na to blagovremeno odrediti”, zaključio je Milatović.

Sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad održana je sinoć u 18 sati, jednoglasno je odlučeno da nastupe samostalno na parlamentarnim izborima i da nosilac liste bude Milojko Spajić. Odlučivano je bez prisustva drugog čovjeka partije Jakova Milatovića. Pritom, zahtjev dijela članova da sjednica Glavnog odbora (GO) bude odložena, nije uvažen.

Milatović je u srijedu otišao u Tivat, gdje je gost Međunarodnog samita i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće. Biće i jedan od glavnih govornika, obzirom da je nedavno izbaran za predsjednika države. Iako je i sam Milatović u mejlu članovima GO prije nekoliko dana sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor