Banićević: Španija je veliki izazov, naša šansa je u odbrani

Svjetsko prvenstvo za vaterpoliste

Komplikovanije nego što se očekivalo, ali Crna Gora je ispunila prvi cilj na Svjetskom prvenstvu za vaterpoliste.

,,Ajkule“ su stigle do četvrtfinala i sjutra od 19.30 sati bez pritiska igraće sa Španijom za ulazak u borbu za medalju.

Selekcija Vladimira Gojkovića nema imperativ, ali je motiv ogroman.

– Prošli smo ono što smo morali, sa sebe skinuli tu vrstu pritiska, a sada na nastavak gledamo kao na izazov. Španija je pokazala da je jedan od favorita za zlato, prepoznata je po presingu na svakom dijelu bazena, sa mnogo plivanja i pokušaćemo da zaustavimo tranziciju rivala i kontranapad. To im je najveći kvalitet, mada imaju i dva vrhunska centra – rekao je centar Dušan Banićević, koji zajedno sa Kanstancinom Averkom nastupa za španski Sabadelj.

Što mora da uradi Crna Gora da bi imala šansu da eliminiše fantastične Špance?

– Šansu tražimo kroz odbranu i očekujem meč s mnogo isključenja. Samim tim će ekipa koja bude imala bolju realizaciju napada s igračem više i bolju odbranu s igračem manje biti i bliža pobjedi – istakao je Banićević.

,,Ajkule“ su protiv Japana vidjele koliko je teško izdržati presing rivala, s tim što su Španci na mnogo višem nivou od azijske selekcije.

– To je taj presing, s tim što ga Španija igra godinama, a i odlično je pokrivena na svim pozicijama. Nadamo se da ćemo biti bolji u napadu nego u utakmicama do sada na turniru. Napad s igračem više može da bude bolji, ali i ne samo on – poručio je Dušan Banićević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor