Budva protiv austrijske Zadruge, Galeb sa holandskim Slidrehtom, rival Herceg Novog je norveški Tromso

Crnogorski odbojkaški klubovi saznali imena rivala u evrokupovima

Odbojkaši Budve će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv austrijskog vicešampiona – Zadruge Aih/Dob, odlučeno je žrijebom u Luksemburgu, sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije.

Klub sa sjedištem u Blajburgu, osnovan 1982. godine, koji je u Prvu ligu Austrije ušao 1990. godine, u prošloj sezoni je u finalu plej-ofa poražen od Valdvirtela. Tri puta je bio šampion zemlje (2013, 2018, 2019), jednom osvajač nacionalnog Kupa (2021), a 2018. godine je osvojio i trofej u regionalnoj MEVZA ligi (Sjednjeevropska liga), u kojoj se takmiče klubovi iz Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

Prvi meč između Zadruge Aih/Dob i Budve igra se u Budvi, između 20. i 22. septembra, revanši je sedam dana kasnije u Austrji.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom kolu kvalifikacija za LŠ igrati protiv finske Levorante Sastamale, koja će imati prednost domaćeg terena u revanšu. Termini drugog kola su 4/6. oktobar, odnosno 11/13. oktobar.

Ako tim Miloša Markovića bude eliminisana u prvom kolu kvalifikacija za LŠ, nastup u Evropi će nastaviti u prvom kolu (1/32 finala) CEV kupa, a rival će biti njemački Lineburg. Prvi meč bi se igrao u Budvi, između 11. i 13. oktobra, a revanš u Njemačkoj između 18. i 20. oktobra. Bolji iz ovog dvomeča će u drugom kolu igrati protiv rumunskog Dinama iz Bukurešta, 8/10, odnosno 15/17. novembra.

Crnu Goru će u sljedećoj sezoni na evropskoj sceni predstavljati dva ženska kluba, u Čelendž kupu – šampion Galeb i novajlija u ligi, superpojačani Herceg Novi, predvođen Tanjom Bokan, koji je naknadno uvršten u evrotakmičenja nakon odustajanja Luke Bar.

Galeb će u prvom kolu Čelendž kupa (1/32 finale) igrati protiv holandskog Slidrehta, a s obzirom na to da je tim Petra Kokovića bio nosilac na žrijebu, revanš će igrati kod kuće.

Još duže i napornije putovanje će imati Herceg Novi, a tim novog crnogorskog selektora Milorada Krunića će u prvom kolu igrati protiv norveškog Tromsa. Herceg Novi će biti domaćin u prvom meču.

Prvi mečevi prvog kola Čelendž kupa igraju se između 22. i 24. novembra, revanši su između 29. novembra i 1. decembra.

Ako prekoči prvu rundu, Galeb će u drugom kolu (13/15 – 20/22. decembar) igrati protiv slovenačkog Krima iz Ljubljane, dok bi Herceg Novi u drugom kolu igrao protiv belgijskog Asteriks Beverena.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor