ZZZCG: Ko ne prima zaradu, neka nam se obrati, odbacujemo navode Euromosta

Pošto NVO Euromost tvrdi da se zapošljavanja na sjeveru kroz javne radove i druge programe obuka masovno zloupotrebljavaju, reagovali su iz Zavoda za zapošljavanje sa porukom da odbacuju te navode.

„Ističemo da Zavod za zapošljavanje Crne Gore programe aktivne politike zapošljavanja realizuje u skladu sa normativno planskim dokumentima koji uređuju ovu oblast. Zavod za zapošljavnje Crne Gore kontinuirano prati realizaciju svih programa aktivne politike zapošljavanja, kao i utrošak sredstava za njihovu realizaciju. Informišemo crnogorsku javnost da Zavod za zapošljavanje Crne Gore, do sada nije zaprimio nijedan zahtjev od strane učesnika programa koji se odnosi na manje isplaćenu zaradu tokom trajanja programa aktivne politike zapošljavanja, kako se navodi u tekstu“, poručuje se u saopštenju ZZCG.

Oni su pozvali sve učesnike programa, da se obrate Zavodu, ukoliko postoje nepravilnosti prilikom isplate zarade tokom trajanja programa, ili bilo koje druge nepravilnosti.

„Zavod za zapošljavanje Crne Gore će, po svakoj prijavi, postupiti u skladu sa svojim nadležnostima. Podsjećamo da se grantovima za zapošljavanje lica sa invaliditetom finansiraju projektni predlozi pravnih lica koji svojom idejom i kapacitetima zadovoljavaju sve kriterijume predviđene Zakonom, odnosno pravilnikom. Takođe, postoje i ograničenja i limiti kojima se ograničava pravo učešća mnogim potencijalnim aplikantima, npr. pravno lice mora biti osnovano najmanje 12 mjeseci prije podnošenja prijave, takođe ne smije biti u postupku likvidacije niti u stečajnom postupku, i ne smije imati neizmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i još niz obaveza i ograničenja predviđenih uputstvom za podnosioce. Napominjemo da u postupku ocjenjivanja projektnih predloga komisija sačinjava ocjenu svakog projekta na osnovu pet kriterijuma, dok sastav članova komisije ne čine isključivo zaposleni u Zavodu za zapošljavanje, ali participiraju shodno Zakonu, te shodno gore navedenom odbacujemo sve navode objavljene od strane NVO „Euromost“.nZavod za zapošljavanje Crne Gore će, kao i do sada, posvećeno i u skladu sa zakonskim propisima raditi na poboljšanju uslova na tržištu rada kako bi se obezbijedio što bolji ambijent za zapošljavanje nezaposlenih lica“, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor