Željezarci podržali kolege ispred tužilaštva: Država da riješi agoniju

Pojedine kolege su već bile kod tužioca i on je bilo maksimalno korektan, naveo je Vujović

Radnici Željezare okupili su se danas ispred Osnovnog državnog tužilaštva kako bi pružili podršku kolegama zbog prekršajnih prijava, koje je uprava kompanijne podnijela protiv radnika, jer su se pelki na krov fabrike tokom protesta zbog otkaza.

– Nalazimo se ispred Osnovnog tužilaštva i dajemo podršku kolegama kojima je danas počelo suđenje po tužbi Toš čelika i Vektor sekjuritija i stvarno želim da poručim svima da nas ove krivične prijave neće pokolebati u borbi očuvanja naših radnih mjesta. Vidimo  da je država napokon počela da bude ažurna i daj e to krenulo od radnika Željezare- kazao je Ivan Vujović predsjavnik radnika željezare.

Ističe da se nada da će i svi slučajevi iz fijoka ugledati svjetlost dana.

– Pojedine kolege su već bile kod tužioca i on je bilo maksimalno korektan- naveo je Vujović.

Jedan od radnika, Ljubiša Đikanović, dao je izjavu nakon saslušanja.

– Nakon četiri mjeseca protesta, umjesto da se vratimo i radimo i da se ispuni naš jedini zahtjev, mi se nalazimo pred sudom gdje smo došli po prijavi Turaka. Poručujem da ne mogu da nas zaplaše krivičnim prijavama, niti da nas sputaju da dođemo do ciljeva. Imamo samo jedan zahtjev, a to je da radimo. Pozivamo državu da konačno riješi našu agoniju- poručio je Đikanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor