Medojević: Abazoviću gori pod nogama jer se njegov teški kriminal otkriva iz dana u dan

Uvijek je “kriv” neki vozač, špediter, carinik. A krupne ribe koje godišnje prošvercuju na stotine miliona eur ostaju zaštićeni, naveo je on

Predsjednik „Pokretab za promjene“, Nebojša Medojević, saopštio je da su „krađa i šverc cigareta nemogući bez Abazovića i Miloševića. Novović da odbaci politički pritisak Abazovića i istragu dovede do kraja“.

– Pored cigareta, koje su odavno jedine “krive” za šverc cigareta, sad su uhapšeni vozač i jedan službenik Carine. Dritan nastavlja da sprovodi politiku svoga idola Mila Đukanovića oko šverca cigareta. Uvijek je “kriv” neki vozač, špediter, carinik. A krupne ribe koje godišnje prošvercuju na stotine miliona eur ostaju zaštićeni. Iz presretnutih razgovora preko SKY aplikacije javnost je mogla da vidi da se radi o švercu koji se odvija pod kontrolom vrha države. Upzoravao sam više puta da način na koji Dritan vodi “borbu” protiv šverca nezakonit, pogrešan i da će državu i poreske obveznike koštati desetine miliona eur plaćenih odšteta- naveo je Medojević.

Kako je kazao, „ideja da otmete cigarete koje su legalno uskladištene u Luci Bar i da ih onda u organizaciji Vlade, Carine i policije sami švercujete je zaista inovativna i ja je prvi put čujem“.

– Ova akcija lažnog spaljivanja i krađe cigareta nije mogla biti ni osmišljena ni sprovedena bez direktnog učešća Dritana Abazovića, Rada Miloševica i njima lojalnih operativaca u Carini i policiji. Da jedan (od dva) kamiona nestane na putu od Podgorice do Nikšića, a da to niko ne primjeti i da niko to ne prijavi policiji, moguće je samo kao dio dogovorene i planirane akcije kojom su rukovodili Abazović i Milošević. Zar nije čudno da Rade Milošević koji je lično bacao cigarete u peć fabrike “Javorak” nije primjetio da mu fali čitav kamion. Ako su iz Podgorice pošla dva kamiona, a u Nikšić stigao samo jedan, kako to da Rade nije primjetio tu malu “razliku”. Sprdanje sa državom- navodi se u saopštenju.

Poručuje: „Ovaj šverc Dritanovog klana provaljen je od strane njegovih međunarodnih partnera koji su zahtjevali hitnu reakciju SDT. Da nije bilo stranaca, jedan (od dva) kamiona sa cigaretama bi uspješno “nestao” na putu od Podgorice do Nikšića“.

– Crna Gora je već dvije godine taoc ucjena i manipulacija Dritana Abazovića koji pokušava sa 5 odsto glasova da postane Milo umjesto Mila i da upravlja švercom cigareta i kokaina, uz podršku međunarodnih partnera kojima će bespogovorno ispunjavati sve što od njega traže. Zbog straha od formiranja nove Vlade, od pobjednika izbora 2020 u dogovoru sa Đukanovićem nije dao potpise za kandidaturu Lekića i tako dao alibi Đukanoviću da traži skraćenje mandata. Abazoviću gori pod nogama jer se njegov teški kriminal otkriva iz dana u dana. Ulaskom u Vladu DF brzo bi se rasvijetlio njegov kriminal. Zato je ponovo prevario 37 poslanika i nije dao potpise URE. Njegov motiv je jasan. Da što duže ostane na premijerskoj poziciji, kako bi uklonio dokaze i pokušao da zataška svoj kriminal. Pozivam GST Novovića da odbaci politički pritisak Abazovića i da istragu o krađi i švercu cigareta dovede do kraja. Vozač i službenik Carine to nijesu ni fizički, a ni logistički mogli uraditi sami bez učešća Miloševića i Abazovića- naveo je Medojević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor