Za vikend planinarski pohod ,,Zijova staza“ na vrh Karaula

U znak sjećanja na Zija Ibrahimagića, koji je bio osnivač i višegodišnji predsjednik Planinarskog društva ,,Karanfil“ – Gusinje, članovi kluba, prijatelji i porodica od 2007. godine organizuju pohod na vrh Karaula pod nazivom ,,Zijova staza“, saopštili su iz Planinarskog saveza Crne Gore.

Planinarski Savez Crne Gore, Crop
Planinarski Savez Crne Gore, Crop

16. po redu, planinarski pohod „Zijova staza“ održaće se u subotu, 28. maja 2022. Početak je u 9 sati ispred „Eko katuna Pavićević“ – Grebaje. Iz Planinarskog saveza Crne Gore pozvali su ljubitelje prirode i planinare.

Ovo je tradicionalni planinarski pohod koji se organizuje zadnje subote u maju. Staza je duga oko šest kilometara i cijelom dužinom prolazi kroz nacionalni park. Prema njihovim riječima, pohod na najljepši način otvara turističku sezonu u nacionalnom parku Prokletije.

Organizator ovog pohoda je PSK Očnjak iz Gusinja uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore, Ministarstva sporta i mladih, Fondacije Gusinje, Opština Gusinje, Turističke organizacije Gusinje, Poliklinike Stojanović Medical i Nacionalnog parka Prokletije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor