Vlaović: Duško Jovanović mora biti simbol britkog novinarskog pera, a ne države koja je zatajila u rasvjetljavanju ubistva novinara

Povodom 18.godina od ubistva Duška Jovanovića, ministarka kulture i medija Maša Vlaović položila je vijenac na mjesto ubistva Jovanovića i posjetila redakciju lista “Dan”, saopšteno je iz njenog resora.

“To što porodica Duška Jovanovića, članovi njegove redakcije, svi novinari i novinarke, crnogorska javnost, posle 18 godina ne znaju ko su nalogodavci pucnja na slobodu izražavanja u Crnoj Gori, ima poražavajuće posljedice na medijske slobode i predstavlja obeshrabrujuću poruku svim novinarima, koji se i danas suočavaju sa napadima i pritiscima, i baca sjenku na sve pokušaje u pravcu stvaranja uslova da mediji u Crnoj Gori rade slobodno, a novinari i novinarke oslobođeni straha da će ih napisana riječ i istraživački radovi, koštati života”, poručila je Vlaović.

Istakla je da je ova Vlada riješena da uradi sve da se u što kraćem roku nalogodavci i učinioci ovog zločina nađu pred licem pravde.

“Duško Jovanović mora biti simbol britkog novinarskog pera, a ne države koja je zatajila u rasvjetljavanju ubistva novinara” zaključila je Vlaović.

izvor: CdM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor