Search
Close this search box.

Utvrđena odluka o naplati putarine na auto-putu: 3,5 eura za putnička vozila, 17 eura za autobuse i kamione

U toku je sedma sjednica Vlade.

Ministar odbrane Raško Konjević na početku sjednice predložio je da se donese odluka o informaciji o predlogu donacije Ministarstva odbrane Ukrajini, koja je označeno stepenom interno.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić predložio je da se u dnevni red uvrsti tačka o određivanju štićenih ličnosti stavova familije jedne osobe.

Usvojena je prva tačka dnevnog reda – usmena informacija o realizaciji aktivnosti iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Ministarstvo nudi ekspertsku pomoć u vezi zaplijenjenih cigareta

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović kazala je da su eksperti koji se bave poglavljem 24 skrenuli pažnju da mogu ponuditi stručnu pomoć u okviru Tajaks misije a u vezi sa zakonskim modelom prodaje zaplijenjenih cigareta u Luci Bar.

Kaže da su 6. juna uputili dopis Ministarstvu finansija da nude pomoć u dogovaranju Tajaks misije.

Vlada je usvojila Predlog zakona o završnom računu budžeta za 2021.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je kazao da je komisija razmotrila ovaj predlog Zakona, te da ovo zahtijeva da i ostale institucije odrade svoj posao.

Kako je dodao, državna revizorska institucija će uraditi reviziju završnog računa prošlogodišnjeg budžeta, te istakao da se nada da će se u roku predviđenim budžetom imati reviziju.

Vlada je utvrdila i odluku o naplati putarine na dionici auto-puta Smokovac-Mateševo.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je da će cijena za motore biti 1,5 eura, za putnička vozila 3,5 eura, a za autobuse i kamione 17 eura.

On je dodao da je očekivani prihod do 2022. četiri miliona eura.

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković predložio je da se razmotri mogućnost uvođenja mjesečnih ili godišnjih karata, za one koji svakodnevno putuju.

Konjević: Hitno promijeniti članove organa upravljanja u državnim firmama

Vlada je usvojila i informaciju o uvećanju broja zaposlenih i povećanju troškova poslovanja privrednim društvima čiji je vlasnik država ili je država u većinskom vlasništvu.

Ibrahimović je kazao i kako je od početka decembra 2020. u Rudniku uglja zaposleno skoro više od 200 ljudi, a u Luci Bar više od 70.

“Imamo informacije da se ovakav trend nastavlja, pa smo predložili određene zaključke”, rekao je on.

Konjević je kazao da se o ovome raspravljalo na komisijama, te da je dogovoreno da se određeni zaključci koriguju.

On je kazao da je došlo do povećanja zaposlenosti na 31.12. preko 20 odsto, “a da ne govorim koji broj zaposlenih je uvećan u 2021”.

“Ovo su katastrofalne odluke za ta privredna društva, a u ime Vlade to rade ljudi koje je prethodna Vlada predložila”.

On je predložio da se zaključak dopuni sa “Ministarstvo kapitalnih investicija hitno pozabavi promjenom članova u organima upravljanja državnih preduzeća u kojima je došlo do enormnog rasta zaposlenih koji se na bilo koji način može ekonomski opravdati”.

Ibrahimović je dodao da bi trebalo ojačati zaključak ove informacije i pooštriti mjere.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je domaćinski odnos u pojedinim preduzećima jedino prema političkim partijama.

Kako je rekao, to je partijski interes određenih struktura.

“To je nešto što treba da mijenjamo u kontekstu stvaranja preduzeća koji neće gomilati gubitke i davati još bolje rezultate”,kazao je Abazović.

izvor: ANtenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor