UPC: Povrat PDV-a kompaniji Uniprom je odobren, potpisan i upućen Ministarstvu finansija i Trezoru

Uprava prihoda i carina sve poslove iz svoje nadležnosti obavlja u skladu sa zakonom i ustaljenim procedurama, tvrde iz UPC, reagujući na poruke iz kompanije Uniprom.

Navode da se na mjesečnom nivou Upravi prihoda i carina radi povrata PDV- a obrati u prosjeku više od 150 privrednih društava.

“S obzirom na to da je u pitanju veliki broj firmi, svi zahtjevi se rješavaju redom, u skladu sa ustaljenom procedurom, nepristrasno i bez povlašćenog odnosa prema bilo kojem privrednom subjektu.

Postoji veliki broj kompanija koje mnogo duže čekaju povrat PDV- a, dok je Unipromu svakog mjeseca redovno uplaćivan.

Menadžment pojedinih kompanija mora da bude svjestan da, ukoliko su ranije dobijali neki poseban tretman u smislu ubrzanih procedura i slično, to više nije slučaj i da takav povlašćeni status više neće imati, tako da svi pritisci da se povrat PDV-a realizuje brže neće uroditi plodom.

U predmetnom slučaju se radi o višemilionskom iznosu, tako da su inače u sličnim situacijama potrebne dodatne provjere i kontrole. Povrat PDV-a kompaniji Uniprom je odobren, potpisan i upućen na dalju nadležnost prema Ministarstvu finansija i Trezoru”, navode iz UPC.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor