U Rožajama sprovedene akcije uklanjanja divljih deponija

Radnici Komunalnog preduzeća u Rožajama minulog vikenda sproveli su akciju uklanjanja divljih deponija na području mjesne zajednice Bać.
Kako su naveli iz ovog Komunalnom preduzeća, odlučni su da ovu aktivnost nastave i narednih dana kako bi ovaj problem koji narušava ambijentalnu higijenu cijele opštine Rožaje bio otklonjen.
Direktor ovog preduzeća Nazim Dacić navodi da se divlje deponije smeća formiraju u svim mjesnim zajednicama Opštine Rožaja i da to stvara ružnu sliku u ovu opštinu.
,,Blaga zima i snijeg koji je padao ovih dana nisu pokrili deponije. Zato će radnici Komunalnog preduzeća akciju sprovoditi sve dok i posljednja deponija ne bude uklonjena,“.
Dacić je preporučio da se komunalni otpad deponuje na prostor gradske deponije “ Mostina“, gdje postoje adekvatni uslovi za prihvat komunalnog otpada.
Tehnički direktor,Komunalnog preduzeća u Rožajama Elvedin Zekić,je kazao da radnici kontinuirano realizuju planske aktivnosti i odlučni su da komunalnu higijenu učine primjerenom sredini kojoj je darovana jedinstvena prirodna ljepota.
U ovom preduzeću se nadaju da će im vremenske prilike ići na ruku i da će biti u mogućnosti da izvedu akciju pranja gradskih ulica i uklanjanja rizle u susret mjesecu ramazanu. Takođe, ističe da će radnici gradskog zelenila narednih dana početi sa uređenjem i održavanjem gradskog zelenila.
Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor