U nedelju Dan žalosti u Crnoj Gori

Vlada Crne Gore nedjelju 7. maj proglasila je za Dan žalosti zbog dvije tragedije u Srbiji, saopštio je premijer Dritan Abazović.

„Crna Gora je u ovim teškim, tragičnim trenucima uz Srbiju i njene građanke i građane. Upućujemo saučešće porodicama stradalih, a povrijeđenima želimo što brži i lakši oporavak“, napisao je Abazović na Tviteru.

Nakon masovnih ubistava u Srbiji crnogorska policija je podigla stepen pozornosti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na konferenciji o radu Vlade u protekloj godini. Odgovarajući na pitanje novinara kazao je i da su pooštrene kontrole nošenja oružja i izdavanja dozvola.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je MUP, i prije tragedija u Srbiji, već pokušao da sistem pripremi.

„Po saznanju o dešavanjima u Srbiji održao sam kolegijum sa direktorom UP i kompletnim rukovodećim timom. Jutros je kompletna Uprava policije podignuta na jedan veći stepen pozornosti i u ovom kontekstu pratićemo sva dešavanja“, kazao je Adžić.

Sve jedinice policije će, kako kaže, biti na većem nivou pozornosti kada je riječ o praćenju lica koja bi mogla da naprave.

Ministar kaže i da su rađene rigorozne kontrole kada je riječ o izdavanju dozvola za oružje, ali i kontrola onih koji već imaju oružje i produžavaju dozvole.

„Pojačaćemo i sve aktivnosti prije početka sezone, ali u sezoni. UP preduzima sve što je njenoj nadležnosti“, kazao je Adžić.

Ministar je imao i poruku za građane.

„Vjerujem da smo kao UP spremniji i da moramo kao građani mnogo više da uradimo i da se ponašamo odgovornije“, zaključio je Adžić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor