Pljevlja: Sekretari sekretarijata podnijeli ostavke

Sekretari sekretarijata Opštine Pljevlja iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Bošnjačke stranke (BS) i Socijdemokrata (SD)podnijeli su ostavke na funkikcije, pa će narednih dana novoizabrani predsjednik Opštine Dario Vraneš imenovati vršioce dužnosti opštinskih sekrtetarijata.

Narednih dana očekuje se imenovanje vršilaca dužnosti sekretara opštinskih sekrtarijata, a potom i izbor novih sekretara, saopšteno je juče „Danu“ iz Opštine Pljevlja.

U prethodna dva dana ostavke su podnijeli Zoran Čolović sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, puteve i vode, Emina Salihović sekretarka Sekretarijata za društvenu djelatnost, Biljana Vukanić sekretarka Sekretarija za finansije i Mira Čolović sekrtarka Sekrertarijata za uređenje gradskog – građevinskog zemljišta. Ranije su ostavke podnijeli Budimir Bajčetić sekretar Sekretarijata za privredu i Amra Strujić sekretarka Sektretarijata za opštu upravu.

Kako „Dan“ nezvanično saznaje većina sekretara sekrtarijata je nakon razgovora sa novizabranim predsjednikom Opštine odlučila da podnesu ostavke, jer novu većinu u lokalnom parlamentu čine odbornici Demokratskog fronta, Pokreta Evropa sad, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA i koalicije okupljene oko Demokratske Crne Gore.

Narednih dana očekuju se ostavke i direktora pojedinih opštinskih direkcija, kao i čelnih ljudi opštinskih službi, a treba očekivati i smjenu direktora opštinskih preduzeć i javnih ustanova, odnosno očekuje se da će i oni postupiti na sličan način kao i sekretari opštinskih sekretarijatata, tj. da će podnijeti ostavke na funkcije koje pokrivaju.

Podsjećamo, nakon što je Ustavni sud odbacio žalbe DPS-a, BS-a i SD na rezultat lokalnih izbora održanih u oktobru prošle godine, prva sjednica novog saziva lokalnog parlamenta održana je 19. aprila. Na toj sjednici, čije nastavak je održan 25. aprila, za predsjednicu lokalnog parlamenta izabrana je Jovana Tošić iz redova Demokratske Crne Gore. Narednog dana, 20. aprila, lokalni parlament je za predsjednika Opštine izabrao Darija Vraneša iz redova Demokratskog fronta.

Na izborima 23. oktobra prošle godine DF osvojio je 12 odborničkih mandata, koalicija DPS-a, BS i SD devet, koalicija Demokrate, Ujedinjene Crne Gore i Pokreta za Pljevlja sedam mandata, lista SNP-a i URA dva i četiri mandata osvojio je Pokret Evropa sad. DPS je pretrpio najveći poraz, jer je u prošlom sazivu lokalnog parlamenta imao 17 odborničkih mandata, a trenutno ih ima osam.

Odlaskom sa mjesta predsjednika Opštine Pljevlja Rajka Kovačevića i izborom Darija Vraneša, bez funkcija su ostali i potpredsjednici Opštine, Jasmin Čelebić i Nenad Rubežić. Potpredsjedničke funkcije su direktno vezane za funkciju predsjednika Opštine i njegovom smjenom ili podnošenjem ostavke potpredsjednici automatski gube funkciju.

Izvor:Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor