U Bijelom Polju održan okrugli sto na temu,,Kako zaštiti rijeku Lim“

U Bijelom Polju je juče u Hotelu,,Franca“ održan okrugli sto  na temu,,Kako zaštiti rijeku Lim“ na kojem su svi  učesnici bili saglasni, da se samo zajedničkom saradnjom državnih i lokalnih inspekcija, sa civilnim sektorom može zaštiti rijeka Lim.

Na  okruglom stolu su uzeli učešće rukovodioci ekološke, vodne, komunalne, i drugih inspekcija koje su nadležne za rijeku Lim, kao i predstavnici civilnog sektora.

Okrugli sto je otvorila direktorica Uprave za vode Vesna Brajović, predsjednik NVO,,Euromost“ Almer Mekić i predstavnica Opštine Bijelo Polje, Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Danijela Lazarević.

Direktorica Uprave voda Vesna Brajović je kroz svoje izlaganje navela, sve aktivnosti koje je Uprava za vode sprovela i koje sprovodi u cilju zaštite ove rijeke.

Predsjednik NVO,,Euromost“ Almer Mekić je naveo, da je ova organozacija identifikovala, registrovala i evidentirala sve deponije koje se nalaze na obali Lima od Plava do Bijelog Polja, da će sve informacije dostaviti pored opština kroz koje prolazi rijeka Lim i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji finnansira projekat,,Identifikacija, registracija i evidencija deponija na obalama Lima od Plava do Bijelog Polja,  kroz koji se pored navedenog, realizuje i današnji okrugli sto.

Kroz diskusiju svi učesnici su uzeli učešće i iznijeli sve svoje predloge i donijeli zajednički zaključak da samo zajedno se može zaštiti rijeka Lim.

Jedan od zaključaka je i prijedlog da sve opštine sa sjevera Crne Gore, kao i civilni sektor uzmu učešće sa svojim prijedlozima u izradi nacrta za Državni plan o odlaganju otpada, naveli su iz NVO,,Euromost“ koja je organizovala ovaj dogadjaj.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor