Search
Close this search box.

Stanari dviju lamela u bjelopoljskom naselju Klanac žive u slijepoj ulici kao u svojevrsnom getu

Iz lokalne uprave odgovorili da će od Savjeta MZ Rakonje tražiti da sačini detaljan izvještaj i da predloži šta je u dijelu naselja Klanac prioritet da se odradiStanari dviju stambenih lamela u bjelopoljskom naselju Klanac, koje pripada Mjesnoj zajednici Rakonje, kažu da im je poslednjih mjeseci život postao nepodnošljiv jer praktično nemaju pristojnog prilaza do svojih stambenih objekata i žive kao u getu. Oni su zatražili pomoć od nadležnih opštinskih i državnih organa da im, kako kažu, stvore uslove za život dostojan čovjeka. Lamele su namijenjene za stanovanje socijalno ugroženih i u njima živi oko 20 porodica. Svi oni tvrde da, izuzev materijalnih poteškoća, imaju i probleme zdravstvene prirode.

Niko na nas neće da okrene glavu, kao da nas nema. Ne samo na nas stanara ovih dviju lamela nego i na naše komšije koje ovdje imaju kuće: Koliće, Miladinoviće, Kuč, Šćepanoviće, Markoviće… Ulica je devastirana, sva u rupama, aktivno klizište i zemlja se obrušava. Obraćali smo se Opštini, kažu javite se Mjesnoj zajednici Rakonje, ali niko ne reaguje na naše vapaje – ističu stanovnici lamele i dodaju da im se život prosto smučio.

Potrebno sanirati propalo stepenište

Imamo ogroman problem sa betonskim stepeništem, pored tunela, koje iza naših lamela vodi u gornji dio grada. Stepenište nije dobro urađeno, a od zuba vremena je propalo i sada je njime gotovo nemoguće proći. Bilo je mnogo klizanja niz stepenište kada padne snijeg i zaledi, pa i povreda. A noću je njime teško proći, pogotovo kada pada kiša jer je postalo gotovo ravno. Koristimo ga jer nam je pješke to najkraći put do centra grada. Stepenište koriste i brojni rekreativci i mještani Rakonja. Stoga je stepenište potrebno sanirati jer je ono bitno ne samo za nas iz zgrade nego za čitavi komšiluk jer svi tuda pješice idu u grad – ističu stanari lamela u Klancu.

Ovdje smo kao u svojevrsnom getu prepušteni sudbini na milost i nemilost. Smatramo da smo zapostavljeni od strene lokalne uprave, jer su sve ulice bar nešto sanirane, a ova koja vodi ka našim lamelama je u katastrofalnom stanju ali to nikoga nije briga. Inače, u pitanju je slijepa ulica koja vodi od podvožnjaka u Rakonjama, ali je samo ovaj naš dio, od drugog podvožnjaka, totalno uništen. Asfaltni zastor je propao, rupe liče na kratere u kojima se sakuplja voda pa je nemoguće proći – ističu stanari lamela i dodaju da nadležne opštinske službe u njihovom naselju ništa na rade na sanaciji infrastrukture.

Svake godine dođu iz Opštine, nešto slikaju, razmjeraju ali niko ništa ne preduzima da se stanje bar malo popravi. Ulica je uska i njom ne mogu da se mimoiđu dva auta, a jednom prilikom auto Hitne pomoći nije moglo da se okrene. Kontejneri su postavljeni tik uz ulicu, okolo smeće koje razvlače psi lutalice. Neki od komšija u ulici lageruju drva za prodaju i tako prave dodatni problem. Blato je po ulici od kamiona, miksera, dampera, viljuškara… Plato ispred zgrada često zauzmu auta radnika koji rade na sanaciji željezničkog tunela. Sve ovo traje predugo i postalo je nepodnošljivo – ističu stanari i pozivaju nadležne da hitno nešto urade u naselju Klanac.

Iz lokalne uprave su na pitanje “Dana” o problemima stanara lamela u naselju Klanac odgovorili da će od Savjeta MZ Rakonje tražiti da sačini detaljan izvještaj i da predloži šta je u ovom dijelu naselja prioritet da se odradi.

Kada dobijemo izvještaj naše ekipe će izaći na teren i preduzećemo sve neophodne mjere da se stanje sanira – saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje.

Izvor:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor