Search
Close this search box.

Stabilnost bankarskog sektora u najboljem interesu građana i privrede

OTP grupa je pouzdan partner privrede i građana u Crnoj Gori, ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, Šandora Čanjija, predsjednika i glavnog izvršnog direktora OTP banke i Tamaša Kamarašija, predsjednika Upravnog odbora CKB-a. Abazović je istakao da je bankarski sektor u Crnoj Gori stabilan, da građani imaju povjerenje u njega i da su rezultat toga vrlo visoki depoziti, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Stabilan bankarski sektor je u najboljem interesu građana i privrede i za Vladu je vrlo bitno da je situacija u tom sektoru stabilna“, kazao je Abazović.

Predsjednik Vlade i predsjednik OTP banke razgovarali su,kako je saopšteno, i o uticaju agresije Rusije na Ukrajinu, na poslovanje banaka u Evropi i istakli značaj velikih depozita za ekonomski sistem u Crnoj Gori i na čitavom starom kontinentu.

Predsjednik OTP banke Šandor Čanji posebno se osvrnuo na potencijale naše zemlje za dalji razvoj bankarskog poslovanja.

“Crna Gora je kroz prisustvo CKB-a važan dio OTP grupe i prepoznato tržište u kontekstu mogućnosti za unapređenje bankarskog poslovanja. U CKB-u, kao i u čitavoj OTP grupi, sprovodimo temeljne promjene da bismo klijentima pružili najbolju uslugu. Klijenti od nas očekuju digitalne i brze servise, ali i pouzdanog partnera koji će im pomoći da odgovore na nepredviđene okolnosti, poput onih kojima smo izloženi u posljednje vrijeme“, kazao je Čanji.

Čanji je podsjetio da se CKB, kao dio OTP grupe, uvijek uspješno određivala prema izazovima sa kojima se suočavala, sve vrijeme ostajući ključni partner privrede i građana u Crnoj Gori.Dr Šandor Čanji, osim što je pune tri decenije na čelu OTP-a, obavlja još nekoliko vrlo značajnih dužnosti: zamjenik je predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije

“MOL, supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ), predsjednik Fudbalskog saveza Mađarske, član UEFA Izvršnog komiteta i jedan je od najvećih investitora u poljoprivredi i prehrambenoj industriju u centralnoj i istočnoj Evropi”, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor