Spajić: Kroz Evropu Sad 2 minimalne penzija 450 eura

U drugoj fazi projekta „Evrope sad“ želimo da minimalna penzija bude 450 eura. to je saopštio jedan od osnivača pokreta „Evropa sad“ Milojko Spajić na današnjoj konferenciji.

On je kazao da će tome prethoditi kompleksna reforma zakona, a upitan kada bi penzioneri mogli osjetiti najavljeno povećanje odgovorio je da je okvirni rok 12 mjeseci po stupanju na funkcije nakon izbora, te da očekuje da implementacija bude fazna.

„Mi smo pri Evropi sad 1 promijenili 19 zakona. Takođe predviđamo da će se toliko zakona promijeniti pri ovi Evropi sad 2“, rekao je Spajić, prenosi RTNK.

On je kazao da je za ostvarivanje plana potrebna dubinska reforma Fonda PIO, a kao jednu od mjera najavio je i da bi se naknade za nezaposlene preusmjeravale prema penzionerima, jer je plan, kako navodi, i da se nezaposlenost svede na minimum.

On je kazao da ideja Evrope sad bez ruku u parlamentu ne može pobijediti, te da je to jedan od razloga zašto su se politički aktivirali.

„Ispunićemo 100 odsto sve toga što kažemo“, tvrdi Spajić.

Dodao je da cilj pokreta Evropa sad da prosječne plate budu 1.000 eura, minimalne penzije 450 eura, te da se u potpunosti iskorijeni nezaposlenost.

„Ako ovo ne sprovedemo u rekordnom roku desiće se egzodus“, neveo je on.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor