SNP: Vlada srušena tajnim dogovorom Bemax koalicije, ali zamah koji je dala tužilačkim organima neće stati

Vlada je srušena tajnim dogovorom Bemax koalicije, ali zamah koji je dala tužilačkim organima neće stati i tek će se osjetiti u narednom periodu, poručili su danas iz Socijalističke narodne partije.

Komentarišući hapšenje bivše izvršne direktorice kompanije “Plantaže 13. jul” Verice Maraš, u SNP-u ističu da je pravna država profunkcionisala.

“A SNP ohrabruje Specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića i njegov tim da nastave putem kojim su krenuli”, dodaju.

Kako navode, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije podrazumijeva da svi moraju biti jednaki pred zakonom i odgovarati za svoja djela.

“U tom smislu, posmatramo i današnje hapšenje bivše izvršne direktorice kopmpanije “Plantaže 13. jul” Verice Maraš i očekujemo od SDT-a da u nepristrasnom i objektivnom postupku dođe do svih relevantnih činjenica koje bi nesporno ukazale na njene eventualne krivične radnje koje je izvršila dok je bila na čelu nekada najuspješnije crnogorske firme”, kažu u SNP-u.

Kako su istakli, ovo vide kao nastavak akcije iz jula kad su slobode lišeni članovi Odbora direktora Plantaža.

“Na kraju, SNP podržava menadžment i Upravni odbor na čelu sa Nebojšom Vuksanovićem koji su odlučni da učine sve da se sagleda stanje u ‘Plantažama’, obezbijede dokaze za sve one koji su urušili taj privredni brend Crne Gore i vrate ga na nivo koji mu pripada”, zaključuju u SNP-u.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor