Sjutra sastanak o budućnosti zaposlenih u Unipromu: Dok ego vodi ekonomiju, stići ćemo, ali NIĐE

Predstavnici kompanije Alind, preko koje su zaposleni radnici u primarnoj proizvodnji u KAP-u i predstavnici Ministarstva finansija će se sjutra sastati kako bi razgovarali o budućnosti zaposlenih u Kombinatu aluminijuma, ali i o svim namjernim pritiscima na poslovanje ovog privrednog subjekta. Nakon ovog sastanka, Uniprom će obavijestiti javnost o odluci vezanoj za saradnju sa Alindom, saopšteno je danas iz te kompanije.

<<<Uniprom 1. septembra otpušta 300 zaposlenih<<<

“Dio sredstava je uplaćen Unipromu, ali ne i kompletan iznos. Čim bude sve uplaćeno, javnost će biti obaviještena. Takođe, iz Poreske uprave su nas obavijestili o vanrednoj inspekcijskoj kontroli za posljednje tri godine, a sve nakon saopštenja koje smo poslali iako se svakog mjeseca uredno vrše kontrole. Naravno, ne samo da su dobrodošli već, kao što smo puno puta i pokazali, otvoreni smo apsolutno za sve provjere”, kažu u Unipromu.

Ne vjeruju, dodaju, da na svijetu postoji firma koja je kompletnu dokumentaciju privatizacije i poslovanja otvorila za javnost kao što je to učinio Uniprom.

“Ovo je i poziv svim nadležnim institucijama – vrata Uniproma su potpuno otvorena za sve kontrole i provjere, kad god žele i sa posebnim zadovoljstvom. Ovakva vrsta pritiska je dodatna potvrda da cilj ne bira sredstva i da niske strasti zauzimaju mjesto profesionalizmu. Što drugo očekivati? Nijesmo jedini kojima ovo rade – svako ko se suprotstavio bezakonju, uslijedila je neka vrsta inspekcije. Vjerujemo u rad sudskih organa i sigurni smo da će ovakvim zloupotrebama stati na put”, ističu iz Uniproma.

<<<Uprava prihoda i carina: Unipromu povrat PDV-a redovno uplaćivan<<<

Izgleda, ističu, da zaboravljaju da se isti taj budžet puni od rada privrednika ove zemlje.

<<<Pejović poručio Miloševiću: Brutalno lažete, Vaš domet je mjerljiv, ali nulom<<<

“Ali, nije problem- možemo da zaključamo svi vrata pa da napune budžet neđe sa strane, kako su i naučili. Samo naprijed, a mi ćemo uskoro proglasiti ekonomiju zatvorenom. I da se ogradimo, uvijek je u institucijama bilo ljudi koji časno i savjesno obavljaju posao i koji nijesu spremni da idu u zatvor zbog nekolicine egocentrika koji neistinama pokazuju svoje slabosti. Dok ego vodi ekonomiju, stići ćemo, ali NIĐE”, zaključuju u Unipromu.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor