„Navode Danilovića uzeti za ozbiljno, Đurović hitno da podnese ostavku“

Demokratska Crna Gora  reagovala je na navode lidera UCG Gorana Danilovića koji je kazao  pouzdanom saznanju da pojedine partije stare većine koje su u međuvremenu bile u savezu sa DPS-om paralelno pregovaraju o nastavku te saradnje sa drugim mandatarom i to iz redova potpisnika Memoranduma o saradnji, i kazala da se ovi navodi moraju uzeti za ozbiljno i da pozivaju na oprez. Kazali su da, da bi se ove sumnje odagnale, Danijela Đurović hitno treba da podnese ostavku.

„Ko jednom prevari, učiniće to opet, i to svaki naredni put sve lakše i lakše. Zato navodi predsjednika Ujedinjene Crne Gore, Gorana Danilovića, da stranke koje je DPS već jednom iznajmio na 100 dana vode pregovore da ih DPS opet iznajmi na neki oročeni period – ovog puta sa novim mandatarom kojeg odredi DPS – moraju se uzeti za ozbiljno i pozivaju, u najmanju ruku, na oprez svakog građanina u Crnoj Gori, a naročito njihove predstavnike“, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kažu da ne smiju dozvoliti neopreznost.

„Kad vas bivše kolege iz bivše parlamentarne većine naviknu na sasvim “relaksirano” mijenjanje dresova kao čarapa, ne smijete sebi dozvoliti neopreznost. Pritom, zakazivanje sastanka za 2. septembar na onakav način i određene pripreme i retorička zalijetanja koja smo imali prilike da vidimo od njegovog organizatora, neizostavno nameću još jedno pitanje: da li SNP-u i GP URA u novoj igranci tajno pomažu oni što su im tajno pomagali i pri formiranju 43. nenarodne Vlade, koju smo sa zadovoljstvom srušili upravo zato što je bila nenarodna, neprirodna, nesposobna i sponzorisana od DPS-a? Zapravo, možda je glavno pitanje: da li su i šta su ovog puta ugovorili da dobiju zauzvrat – koju i kakvu dubinu, visinu ili širinu? Najzad, da li sve ovo znači i da se pomenuti sastanak organizuje kako bi se narod još jednom obmanuo?“!, pitaju se u DCG.

Navode da, kako bi se odagnale sve ove vrlo utemeljene sumnje, Danijela Đurović treba hitno da podnese ostavku i da se ista konstatuje u petak na sjednici.

„A ne da se povlače potpisi sa zahtjeva za sazivanje sjednice, kako bi gospođa Đurović ostala na poziciji na koju je ionako nelegitimno i nelegalno izabrana. Zbog svega navedenog, još jednom poruka javnim i tajnim “igračima” DPS-a: te i takve prevare vam neće proći“, zaključeno je u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor