SDP pozdravlja odluku AEM-a o zabrani Happy TV

Socijaldemokratska partija pozdravila je odluku AEM da zabrani huškački i uvrjedljivi sadržaj TV Happy iz Srbije, saopštio je član Predsjedniištva SDP-a Mirko Stanić.

“Podsjećamo javnost da je SDP još u septembru podnijela zahtjev AEM-u da zabrani emitovanje emisija ove televizije u kojima se na najgori način vrijeđaju i negiraju Crnogorci, vrijeđaju drugi, manje brojni, narodi, unižavaju vjerski velikodostojnici i omalovažavaju žene”, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima kulturološki, civilizacijski i medijski polusvijet koji je posredstvom pojedinih medija iz Srbije prisutan u našoj zemlji već nekoliko godina mora biti zaustavljen kako bi se spiječilo dalje informativno trovanje našeg medijskog prostora i širenje govora mržnje među građanima Crne Gore.

“Pozivamo AEM da nastavi sa monitoringom programskih sadržaja sličnog tipa i u drugim medijima, jer je poruka mržnje i netrpeljivosti koje su se čule na HAPPY TV bilo na stotine u proteklom periodu. Pozivamo nadležno ministarstvo da se uključi u zaštitu medijskog prostora Crne Gore od sadržaja kojima se proizvodi mržnja i netrpeljivost i vrijeđaju građani i javni poslenici, ili cijeli gradovi, narodi i vjerske zajednice”, zaključio je Stanić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor