Search
Close this search box.

Dan Opštine Mojkovac ponovo da bude 7. januar

Iz Opštinskog odbora Demokrata Mojkovca su saopštili da će kao konstituent nove lokalne vlasti u tom gradu, inicirati da dan te opštine ponovo bude 7. januar u znak sjećanja na mojkovačke junake.

Foto: Demokrate Mojkovac

Povodom 106 godina od Mojkovačke bitke, Demokrate Mojkovca položile su cvijeće na spomenik junacima Mojkovačke bitke.

“Najradosniji hrišćanski praznik obasjao nas je Vitlejemskom svjetlošću i podsjetio da slavimo slobodu boreći se kroz vjekove. Mojkovac je grad Božića, zato ćemo mu vratiti staru slavu i boriti se za dostojanstvo i slobodu. Junački kao i oni čija krv teče našim venama, izdržimo nove izazove, sijajući svjetlošću Božićnom. Sama bitka ukazuje na veliku žrtvu, da su naši preci, gladni, gonjeni moćnijim neprijateljem, sebe žrtvovali radi drugoga. To nas upućuje da uvijek budemo ljudi i nikada ne zaboravimo ko smo”, navodi se u saopštenju.

Demokrate Mojkovca navode da je prethodna vlast sve radila na zatiranju i marginalizaciji najznačajnijih istorijskih događaja iz slavne prošlosti Mojkovca.

“Međutim, kratkotrajna svijest nekadašnjih vlastodržaca nije uspjela da izbriše iz kolektivne svijesti naseg naroda junačku Mojkovačku bitku”, kazali su.

Zato će Demokrate kao konstituent nove lokalne vlasti u Mojkovcu, inicirati promjenu sadašnjeg datuma opštine, koji nema simboliku i vratiti stari dan opštine 7.januar, u znak sjećanja na mojkovačke junake.

“Time ćemo pokazati da njihova žrtva, koja se desila na Božić nije bila uzaludna i slučajna, a Mojkovac ce biti dostojan svoje junačke istorije”, navodi se u saopštenju.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor