Šćepanović: Moj izbor uvijek su domaće snage

Crnogorsko stvaralaštvo rijetko se bavi savremenim tekstom. Bračna zajednica kao institucija je danas, po mnogima, uzdrmana. O ovoj važnoj temi na svoj način su progovorili reditelj Slobodan Šćepanović i spisateljica Bosiljka Kankaraš.

Šćepanović kaže za „Dan“ da su pošli od ideje da ona kao pisac, i on kao reditelj, rade zajedno na nekom projektu. Kako su imali na raspolaganju više tekstova, u izboru im je pomogao tadašnji urednik Vlatko Simunović. Tako je rođena serija „A šta će ti muž“, koja je nedavno emitovana na Javnom servisu.

– Priča govori o dvoje intelektualca koji su jaki sami za sebe, ali kao cjelina jako teško funkcionišu u onom najosnovnijem, a to su djeca i porodični život – pojašnjava Šćepanović.

Glavne uloge je povjerio glumcima Vesni Vujošević Labović i Stevanu Radusinoviću. U drami koja tretira porodicu, brak i porodične odnose igraju i djeca iz Dramskog edukativnog studija „Scena“ iz Bara – Anastasija Knežević i Luka Vujović.

Šćepanović nije imao dileme oko izbora glumačke postave.

– Od kako radim, evo već 33 godine, tu nemam dileme – moj izbor uvijek su domaće snage. Trudim se podjednako da sarađujem, i ispred i iza kamera sa ljudima odavde. I to nije ništa neuobičajeno za moj dosadašnji rad. Međutim, to je mač sa dvije oštrice, jer mi smo ljudi koji volimo izvanjca, čovjeka sa strane – objašnjava reditelj.

Onako kako je priča napisana, tako je i snimljena, od prve do poslednje stranice. Šćepanović se držao teksta i ništa tokom snimanja nije odbacio.

– Kad je snimanje završeno materijal sam posložio, i uz saradnju sa ljudima iz kreativne ekipe, zaključio da imam snimljenu seriju od tri epizode – kazao je on.

Ipak, nije odbacio prvobitnu ideju o TV filmu, te je pored epizoda izmontiran i istoimeni TV film, koji je završen prije nekoliko dana.

Tako je RTCG za nepunih 30.000 eura, koliko je potrošeno na cjelokupan projekat, dobila i TV film i TV seriju, kaže ovaj iskusni filmski i televizijski režiser.

– Smatram da je ovo opravdana investicija, time što je nešto snimljeno i emitovano, i time je naš gledalac vidio projekat nastao u produkciji Javnog servisa koji plaća – ističe Šćepanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor